Az év végéig tartó kezdeményezés keretében az amerikai nagyvállalat 50 ezer helyi vállalkozást, startupot és magánszemélyt támogat online programokkal, ingyenes eszközökkel és professzionális végzettséget biztosító képzésekkel

Google támogatása

A „Grow Hungary with Google” programot a cég öt évvel ezelőtt indította el nálunk, ennek keretében azóta csaknem 100 ezer embert segített itthon abban, hogy digitális készségeik fejlesztésével vállalkozásuk növekedjen, karrierjükben előrelépjenek, vagy el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon.

A mostani kampány három fő iránya: a gazdaság fellendülésének támogatása, a digitális készségek fejlesztése és az innováció elősegítése.

„A partnereinkkel közösen megvalósuló programjainkon keresztül elérhető új eszközök és új készségek segítenek a jövőben való eligazodásban, a magyar vállalkozások újbóli megerősödésében és piaci terjeszkedésében” – emelte ki a bejelentés kapcsán Bíró Pál, a Google Magyarország vezetője.

A Google a kkv-kra is kiterjesztette New Generation of Founders programját, amely az ügyfélközpontú, kreatív problémamegoldás módszertanával segíti az ilyen méretű cégeket, hogy a startupokhoz hasonló rugalmassággal és gyorsasággal tudjanak reagálni a világjárvány okozta kihívásokra és bizonytalanságra.

A vállalkozások továbbra is láthatóak maradnak a Google Cégem révén, a Google Market Finder eszköz pedig a külpiaci terjeszkedésre ösztönzi a cégeket. A partnerek közül utóbbihoz nyújt egyéb támogatást a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, amely a kkv-kat exportösztönző programokkal, digitális eszközökkel és díjmentes forrásokkal segíti.

Versenyképes tudás megszerzése a CareerCertificate Programban

Elindult az új Google CareerCertificate Program, amely online, angol nyelven elérhető a Coursera.org oldalon, ahol az új lehetőséget 400 embernek teszik teljesen díjmentesen elérhetővé, a versenyképes tudás megszerzése érdekében.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével közösen 100 ösztöndíjas hely áll rendelkezésére a hazai turizmusban dolgozóknak, hogy IT-ügyfélszolgálat, projektmenedzsment, adatelemzés és felhasználói élmény-tervezés területen fejlesszék magukat.

A nők informatikai szektor iránti érdeklődését támogatja a Google.org a Green Fox Academy-vel és az INCO Academy-vel közösen. A program keretében 300-an vehetnek részt a szükséges tudást nyújtó online oktatásban.

Langmár Péter, a Green Fox Academy társalapítója szerint a technológiai szektor számára a nők kiaknázatlan tartalékot jelentenek. Az Eurostat adatai szerint a hazai ICT-szektorban dolgozó nők aránya mindössze 10% körül alakul.”

Ami a startupok támogatását illeti a Google Magyarország tavaly alapító partnerként vett részt a Startup Hungary Alapítvány megalakulásában, amelyet az ország tizenkét ismert startup vállalkozója hozott létre, amellyel a magyar startup ökoszisztéma fejlődésének még hathatósabb segítése a célja.