November 1-jével operációs és standard megoldások igazgatóként csatlakozik a T-Systems Magyarország vezetéséhez Mihályi Gábor, aki jelenleg a Magyar Telekom nagykereskedelmi igazgatója.

Új pozíciójában a vállalati ügyfelek, illetve a csoporton belüli informatikai rendszerek üzemeltetésén túl felelősségébe tartozik a standardizált szolgáltatások menedzselése és a T-Systems beszerzési feladatai is.

A T-Systems standard megoldások divíziója olyan kiemelt ügyfelek kiszolgálásában játszik meghatározó szerepet, mint az Audi, az RWE, az MVM vagy a Magyar Telekom. Mihályi Gábor vezetése alatt marad a Magyar Telekom Csoport korábban a nagykereskedelmi területen kötött B2B piaci szerződéseinek kezelése, az ezzel foglalkozó csapat szintén a T-Systemsen belül folytatja munkáját.

Mihályi Gábor 1991-ben a Telekom jogelődjénél kezdte karrierjét, 2005 és 2012 között a Magyar Telekom egykori leányvállalatánál, a Pro-M-ben töltött be műszaki- és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettesi pozíciót, majd 2012-től a Telekom műszaki üzemeltetéssel kapcsolatos különböző területeit vezette. Az évente 20 milliárd forintot meghaladó forgalmat generáló nagykereskedelmi igazgatóságot 2016 óta irányítja.

Mihályi Gábor személyében olyan kipróbált és felkészült igazgató kerül a T-Systems vezetésébe, aki hatékonyan segíti majd az új vezérigazgatót, Gonda Gábort abban, hogy jobban kihasználjuk a két cég közti üzleti szinergiákat és átültessük a jó gyakorlatokat – vélekedik Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója a kinevezésről.