Kun Árpád a jelenleg teljesen távmunkában működő Bitrise-nál az infrastruktúráért felelős vezető lesz.

Kun Árpád BitriseA cég a járványhelyzet kihívásai ellenére is tovább bővíti fejlesztői csapatát. A most csatlakozó Kun Árpád korábban a Facebooknál a több mint 2.6 milliárd havi, 1.7 milliárd napi aktív felhasználót kiszolgáló CDN-en dolgozott. (A Content Delivery Network teszi lehetővé a tartalom hatékony célba jutását a szolgáltatótól a felhasználókhoz.) A Bitrise-hoz San Franciscóból csatlakozik, és a magyar startupnál a szolgáltatást futtató infrastruktúráért felel majd.

“A Facebook infrastruktúrájában már nagyon sok mindent skálázhatóan megépítettek, kevesebb a nulláról felépíthető terület. Felhővel (Hodicska Gergely) beszélgettünk a Bitrise-ról és beszippantott a technológiai problémájuk. A Bitrise működtetése olyan probléma, aminek nincs triviális megoldása, így ezzel a csapattal része lehetek a tervezésnek, a megoldásnak és a kivitelezésnek is.” – indokolja váltását Kun Árpád. (Hodicska Gergely idén januárban csatlakozott a céghez.)

Az év végéig még számos állást hirdet meg a Bitrise

Kun Árpád és Felhő a Ustream csapattal korábban építettek már egy olyan videó streaming platformot, ami akár az internet teljes forgalmának 3-4 százalékát is kiszolgálta: a streaming infrastruktúra elbírt több millió párhuzamos nézőt is, mindezt 2012-ben.

“Mi a Ustreamnél csináltunk már egyszer egy sikeres startup exitet. A technikai problémán és kihíváson túl most az is vonz, hogy sikerül-e kétszer sikeres céget építeni”- teszi hozzá.

A Bitrise egy a mobilapp-fejlesztők munkáját automatizáló szolgáltatást fejleszt, ami olyan cégeknek segít jobb minőségű alkalmazásokat létrehozni és fenntartani, mint a Mozilla, a TransferWise és a Sixt.

A 2015-ben alakult társaság eddig az egyetlen olyan magyar cég, amely a Y Combinator nevű ismert startup inkubátorban vett részt. Tavaly olyan befektetőktől nyert el 20 millió dolláros támogatást, mint az Open Ocean és a Partech, felvásárolta továbbá az Outlyer nevű, monitoring technológiával foglalkozó céget, és három új irodát is nyitott, Londonban, Bostonban, és San Franciscóban. A cég az elmúlt évben megháromszorozta a létszámát. Az év végéig számos, akár otthonról is végezhető állásra várja a jelentkezőket.