A hazai technológiai iparban jól ismert Hodicska Gergely lett a Bitrise új fejlesztési igazgatója. A tavaly 20 millió dolláros befektetést kapott, mobilapp fejlesztőket támogató cég új VP of Engineeringje korábban a Ustream fejlesztését irányította.

Hodicska Gergely BitriseHodicska Gergely — vagy ahogy sokan ismerik, Felhő —nevéhez olyan projektek kapcsolódnak, mint a TV2 IVR rendszere, a Jasmin Media Group különféle platformjai, és a Ustream sikertörténete. Utóbbi céget négy éve vásárolta fel az IBM.

A tranzakció után Hodicska Gergely az IBM Budapestnél folytatta karrierjét. Informatikai és menedzsment tudását emellett rendszeresen olyan események keretében osztja meg, mint a TedX Danubia, vagy a Budapest Craft konferencia.

“Régi ustreames kollégám és barátom, Fehér Gyula befektetése egyértelműen megszavazta számomra a Bitrise-zal szembeni bizalmat, és végtelenül szerencsésnek érzem magam, hogy még egy olyan itthoni projekt tagja lehetek, ami globális siker felé halad” – mondja Hodicska.

Az új vezető a Bitrise-nál a gyors tempóban bővülő fejlesztőcsapatokért lesz felelős. A Bitrise fő profilja, hogy mobilapp-fejlesztőknek nyújt platformot alkalmazások létrehozatalára és fenntartására.

Szolgáltatásukat többek között olyan ismert cégek használják, mint a Travelex, a Mozilla, a Sixt, és a Virgin Mobile. A világon havonta több mint egymilliárd Bitrise-on keresztül fejlesztett appot telepítenek a mobilfelhasználók.

A 2015-ben alakult Bitrise eddig az egyetlen olyan magyar cég, amely a Y Combinator nevű nemzetközi startup inkubátorban vett részt. Tavaly olyan befektetőktől nyert el 20 millió dolláros támogatást, mint az Open Ocean és a Partech.

Felvásárolta az Outlyer nevű, monitoring technológiával foglalkozó céget, és 3 új irodát is nyitott, Londonban, Bostonban, és San Franciscoban. A cég az elmúlt évben megháromszorozta a létszámát, és jelenleg is számos nyitott pozícióval várja a jelentkezőket a budapesti irodájában.