Gőzerővel fejleszti az LG az autós platformját, amelyhez az elmúlt fél évben már a harmadik partnerrel szerződik. Legutóbb a DXC Technology leánycégével a Luxofttal állapodott meg digitális műszerfalak és infotainment megoldások közös fejlesztéséről.

Újabb partnert von be az LG

Az LG Electronics (LG) és a Luxoft— a DXC Technology leányvállalata —a jövőben közösen fejlesztik és telepítik az újgenerációs autókba szánt webOSAuto platformra épülő nagyméretű digitális műszerfalakat, infotainment megoldásokat – jelentették be a most zárult Las Vegas-i technológiai vásáron.

Többféle megoldást is közösen fejlesztenek

A közös vállalat központja a kaliforniai Santa Clarában lesz, a tényleges működését pedig az idei első negyedévben kezdi meg. Az új vállalkozásban az alapítók olyan, gyártásra kész, webOsAuto platformon alapuló megoldások fejlesztését és telepítését végzik majd, mint a digitális műszerfalak, a járműbe épített infotainment-megoldások, a hátsó ülésen utazók kényelmét szolgáló szórakoztató elektronikai berendezések (RSE), valamint a közösségi taxi- (ride-hailing) rendszerek.

Az említett megoldásokat elérhetővé teszik az autógyártók, a flottaüzemeltetők, és a közösségi mobilitási szolgáltatók számára is. Az LG webOSAuto platformja többféle funkcionalitással és szolgáltatás-kínálattal rendelkezik, Magában foglal olyan meghatározó komponenseket, mint a multimédia-kezelés, a többképernyős irányítás, az összekapcsolhatóság és a biztonság.

Az LG-nek már van tapasztalata a felhasználói élményt fokozó okosplatformokban, miután webOS megoldása már több mint 70 millió LG televízióban megtalálható. A cég a webOSAuto platformba már egy olyan ökoszisztémát sűrített bele, amely az intelligens szolgáltatások mellett a meghatározó piaci szereplők streamingszolgáltatásait is elérhetővé teszi.

Adatelemzésben a Microsofttal szerződött

Okosautós infotainment rendszerét(IVI) az LG először tavaly ősszel a frankfurti autószalonon mutatta be a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformjához kapcsolódva (MCVP). Az új rendszer a felhőn keresztül a Microsoft Power BI elemzőszolgáltatáshoz továbbítja a jármű által generált adatokat, illetve az audio, video és navigációs (AVN) felhasználási előzményeket. A felhőszolgáltatást a napokban bemutatott időközben még komplexebbé vált webOS Auto platformba is beépítik.

Az LG szoftverplatformján, az intelligens eszközök millióin futó webOS-en alapuló webOS Auto egy okosautókhoz fejlesztett, Linux alapú IVI platform, ami az autógyártóknak és a beszállítóknak is biztosítja a szoftverek fejlesztéséhez szükséges rugalmasságot.

A Qualcomm AI-alapú megoldása az ultraHD streamet teszi lehetővé

Az autós platform következő partnere októberben a Qualcomm Inc.leányvállalata, a Qualcomm Technologies Inc. volt. A céget az infotainment rendszerek közös fejlesztésébe vonta be az LG, az amerikai processzorgyártó önvezetőjármű-fejlesztési platformjára építve.

A Snapdragon ADP mesterségesintelligencia(AI)-funkciókkal támogatott infotainment-megoldásokat kínál. Fejlett grafikai funkciókat biztosít a nagyfelbontású többkijelzős konfigurációkhoz, és lehetővé teszi az ultra HD streaminget.

A Snapdragon ADP átfogó hardveres és szoftveres fejlesztői környezetet nyújt a nagyteljesítményű és energiahatékony vezetőoldali utastér-platformok — beleértve az utastérben megtalálható kijelzők — gyors fejlesztéséhez.

A mostani szerződés aláírásakor I.P. Park, az LG elnöke és technológiai vezetője kifejtette, hogy további partnerek bevonása is várható a webOSAuto platform köré szerveződő ökoszisztémába.