Új, a digitális távközlési hálózatok fejlesztésével foglalkozó IT kompetencia központot hoz létre Budapesten a Nokia. A szakértői bázison indulásként legalább 120 magasan képzett informatikai szakember kezdhet el dolgozni.

A Nokia újabb szakértői központot nyit nálunk

Ezzel a szellemi beruházással a cég az 5G-hez, a dolgok internetéhez (IoT),valamint a felhőalapú hálózatok és szolgáltatásokhoz kapcsolódó új üzleti igényekre épít.

Gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakembereket várnak a nyitott pozíciókra

Az új budapesti IT központ elsősorban a különböző mobilhálózati alkalmazások és szolgáltatások, új 5G termékek és megoldások, mesterséges intelligencia(AI), új generációs vállalatirányítási rendszerek (ERP), valamint a kiberbiztonsággal kapcsolatos IT-megoldásokkal foglalkozik.

Fókuszában lesznek emellett a HR-rel, a minőségbiztosítással, a joggal és a megfelelőséggel kapcsolatos informatikai megoldások is. AZ IT-feladatok jegyében Budapesten működik a Nokia a program változásmenedzsment irodája is.

Az új szakértői központ számos nyitott pozícióval indít, elsősorban olyan solutionowner, architekt, szoftverfejlesztő, illetve IT termék- és projektmenedzser szakemberek számára, akik legalább 3 és 10 év közötti szakmai tapasztalattal rendelkeznek.

Nokia mérföldkövek Magyarországon

A Nokia 1998 óta van jelen nálunk. A vállalat budapesti főhadiszállása, a Nokia Skypark ad otthont Magyarország egyik legnagyobb informatikai és távközlési kutató-fejlesztő (k+f) központjának. A finn vállalat jelenleg több, mint 2300 embernek ad munkát.

A Nokia Magyarországon folyó kutatás-fejlesztési tevékenysége egyebek mellett a mesterséges intelligencia alkalmazására, valamint az ötödik generációs hálózatok automatizálására is fókuszál. A Nokia Bell Labs hazai kutatóközpontja pedig többek között a mesterséges intelligencia és a kognitív tudományok területén végez alapkutatásokat.