Automatikus fénykorrekcióval, a zajcsökkentő mikrofonnal és Full-HD, 1080p felbontással látta el legújabb webkameráit a Logitech.

Logitech új kamerája

A számítógépes perifériák piacán meghatározó svájci gyártó több ezer távmunkában dolgozót kérdezett meg arról, hogy mi jelenti számukra a legnagyobb kihívást egy-egy videóbeszélgetés során.

A válaszadók többsége azért nem használ webkamerát az online beszélgetéseknél, mert nem előnyösek a kameraszögek, rosszak a fényviszonyok és a laptop hangszórójából érkező hang minősége is rossz.

Ezekre a visszajelzésekre alapozva fejlesztette ki a cég a nemrégiben piacra dobott Brio 300 sorozat webkameráit, amelyek a módosítások révén már jelentősen javíthatnak a videóbeszélgetések minőségén.

A 48 százalékban újrahasznosított műanyagból készült terméksorozatba automatikus fénykorrekciót, zajcsökkentő mikrofont épített be a Logitech és az eszköz Full-HD, 1080p-es felbontást kapott.

Ezeknek az újításoknak köszönhetően a videóbeszélgetések során a felhasználók akkor is jól láthatóak és hallhatóak lesznek, ha az otthoni körülmények erre nem a legideálisabbak.

A RightLight2 funkció automatikusan állítja be a fényerőt és a kontrasztot, bonyolultabb fényviszonyok esetén korrekciót végez, így lesz a kép természetes. A webkamerák USB-C porton keresztül, egyszerűen csatlakoztathatók a számítógépekhez, és ha éppen nincs használatban, akkor a rajtuk lévő adatvédelmi zárként funkcionáló fedél elfordításával eltakarható a kamerát.

Az eszköz már itthon is kapható, ajánlott fogyasztói ára 33 990 forint.

Az 1981-ben a svájci Lausanne-ban alapított és egészen a Szilícium-völgyig terjeszkedő Logitech nevéhez újszerű számítógépes perifériák és számos ipari újítás, többek között az infravörös vezeték nélküli egér, a hüvelykujjal működtető „hanyattegér”, a lézeres egér fűződik.