Két újabb okostelefonnal jelent meg a magyarországi piacon a HONOR. Az X7a modell erőssége az akkumulátor és a tárhely, az X8a modellé pedig a kijelző és a kamerarendszer.

HONOR

A HONOR X7a a márka eddigi leghosszabb üzemidejű, nagy kapacitású, 6000mAh akkumulátorral ellátott készüléke, amely 50MP-es, négyszeres kamerarendszerrel, 128GB tárhellyel és 6,74”-es FullView(szinte teljes képernyős) kijelzővel érkezik.

A Smart Power Saving technológiával optimalizálva az energiafogyasztást, a telefon akár 42 órányi közösségimédia-böngészést, 42 órányi telefonálást vagy 29 órányi zenei streaminget is lehetővé tesz egy feltöltéssel.

A cella nagyobb energiasűrűséggel és kisebb vastagsággal rendelkezik, ami miatt karcsú maradhatott a készülék. A gyártó ígérete szerint az akkumulátor három év használat után is képes a 80% feletti állapotot tartani.

A HONOR X7a 6,74”-es FullView kijelzője 90,07%-os képernyő-test arányt ad, támogatja a HD felbontást, tanúsított szemkímélő alacsony kékfény-kibocsátással is rendelkezik.

Négyes kamerarendszere egy 50MP-es fő, egy 5MP-es széleslátószögű, egy 2MP-es makro és egy 2MP-es mélységmérőkamerából áll. Az előlapon lévő 8MP-es kamera segíti a portréfotózást. A 128 BG-os tárhely pedig több mint 28 ezer képet, 11 ezer zeneszámot vagy 450 HD-videót képes tárolni. Az eszközben van microSD-kártya foglalat is, ami lehetővé teszi, hogy a tárhelyet tovább bővítsék akár 1 TB-ra is.

Ezt tudja az X8a

A HONOR X8a hasonló méretű, 6,7”-es FullView kijelzőjének a képaránya 93,6% , „vékonysága” 7,48mm, súlya pedig 179 gramm. Akkumulátora 4500mAh kapacitású, ami a gyártó szerint ugyancsak lehetővé teszi a napon belüli megszakítás nélküli használatot. Egyetlen feltöltéssel ez a készülék akár 13 órányi zenei streaminget, 13,5 órányi videólejátszást, 16 órányi közösségimédia-böngészést teszt lehetővé.

A színkalibrációs technológiával felszerelt készülék a színhőmérsékletet képkockánként hangolja, az élethűbb színekért. Ez is rendelkezik tanúsított alacsony kékfény-technológiával, ami védi azokat, akik hosszú órákat töltenek vizuálistartalom-fogyasztással.

Az X8a egy 100MP-es, tripla hátsó kamerarendszerrel rendelkezik,amiben a már említett nagy pixelszámú főkamera mellett , egy 5MP-es széles és mélységi valamint egy makrokamerából áll, amivel nagyfelbontású képek rögzíthetők kellő élénkséggel és tisztasággal. A telefonnak egy 16MP-es előlapi kamerája is van, amivel nagyfelbontású szelfiket lehet készíteni.

A képeket mesterséges intelligencia alapú technológia optimalizálja, ami a gyártó szerint lehetővé teszi azt is, hogy több mint 20 szituációban készüljenek egyszerűbben éles, tiszta fotók. Az eszközön Android 12 alapú Magic UI 6.1 fut, ami további okosfunkciót tesz lehetővé, például a gyors fotómegosztást.

A HONOR X7a már kapható 94 990 forintos ajánlott fogyasztói áron. Az X8a 114 990 forintra lett beárazva. Mindkét telefon az első értékesítési körben a Yettelnél és az eMAG érhető el.