Befektetési banki és tőkepiaci területéről érkezik új partner a PortfoLion Capital Partnershez: Gidófalvy Elemér az érett fázisú befektetések és felvásárlások területén segíti a cég munkáját.

Gidófalvi ElemérAz új partner érkezésével az OTP Csoporthoz tartozó alapkezelő évtizedes tőkepiaci és M&A tranzakciós tapasztalattal egészíti ki menedzsmentjét. Ezzel a kockázati tőketranzakciók mellett komplexebb pénzügyi struktúrák lehetőségével fokozza jelenlétét a hagyományos ágazatokban.

Az utóbbi időszakban közel 40 százalékkal, összesen 400 millió euróra nőtt a PortfoLion által kezelt vagyon összege, ezzel az egyik legnagyobb befektetési társasággá vált a hazai piacon. A befektetések mellett a cég jelentős exiteket is lezárt idén a Banzai Cloud és a Tresorit eladásával.

Az újonnan csatlakozott partner, Gidófalvy Elemér az érett fázisú befektetésekért és nagyobb magántőke-tranzakciókért felelős partnere lett az alapkezelőnek. A szakember korábban a Credit Suisse-nél, a UniCreditnél és a CAIB-nál töltött be hazai és regionális vezetői pozíciókat befektetési banki és tőkepiaci tanácsadási területen. Ennek keretében olyan hazai kötődésű regionális multikkal dolgozott együtt, mint a MOL, a Richter és a Szentkirályi.

Az utóbbi években alapítóként és igazgatósági tagként jelen volt a magán egészségügyi befektetőként ismert TritonLife Group életében is.

„A Tritonnál volt szerencsém a cégtulajdonosok oldaláról beletekinteni a tranzakciós folyamatokba, de régóta szerettem volna kipróbálni, milyen az a partneri megközelítés, amit például a PortfoLion képvisel egy-egy befektetés során. A szakmailag nagyon erős és dinamikus csapat mellett a tőkeerős háttér, a régiós befektetési fókusz és a lehetőség komplexebb tranzakciók megvalósítására vonzott a mostani váltásban” – mondta el a PortfoLion legújabb partnere.

Gidófalvy Elemér csatlakozásával a cég az érettebb fázisú cégeket magában foglaló növekedési területen, a hagyományosabb iparágak konszolidációs projektjeiben kíván előrelépni.

A PortfoLion korai fázisú startupokat és érett vállalkozásokat egyaránt lefedő kockázati- és magántőke befektető vállalat. A cég jelenleg több mint 20 aktív befektetést kezel, és olyan cégek tartoznak a portfóliójába, mint a SEON, Novakid, OneSoil, Tresorit, Starschema és a CodeCool.