A határokon átívelő pénzügyi tranzakciók költséghatékony és átlátható lebonyolítására fejlesztett megoldását már magyar nyelven is elérhetővé tette az iBanFirst.

banki rendszer

A devizaforgalommal rendelkező vállalatoknak komoly terhet jelent, hogy a hagyományos banki szolgáltatások során hosszú és költséges folyamat a devizatranzakció. A fintech forradalomnak köszönhetően azonban a piaci igény felmerülése után megérkezett a megoldás is a határokon átívelő tranzakciók költséghatékony és átlátható lebonyolítására – olvasható a minuszos.hu-n.

A 2013-ban alapított belga székhelyű, a Magyar Nemzeti Bank piacfelügyeleti nyilvántartásában 2017. május óta szereplő vállalat, az iBanFirst fejlesztett erre megfelelő banki informatikai rendszert, ami már magyar nyelven is elérhető. A rendszer keretében már több száz hazai vállalkozás nyitotta meg üzleti számláját.

A magyar ügyfelekkel kijelölt kapcsolattartó foglalkozik

Az iBanFirst a nyílt bankolást jelentő PSD2 szabályozás alapján van jelen az Európai Unió(EU) egész területén, a SEPA(Egységes Euró Fizetési Övezet) által elismert pénzforgalmi intézmény és a SWIFT (Nemzetközi Bankközi Pénzügyi Távközlési Társaság) tagja.

“Az iBanFirst kifejezetten vállalati ügyfeleknek nyújt határon átnyúló fizetési tranzakciót. A hazai ügyfelekkel kijelölt magyar kapcsolattartó foglalkozik, aki nem csupán a számlavezetéssel kapcsolatos kérdésekben, hanem a komplett deviza stratégia kialakításában is támogatja őket. Az átlátható és előre kalkulálható költségek mellett kedvezőbb árfolyamot biztosítunk a hagyományos bankoknál és nincs tranzakciós illeték sem” – mondja Henrik Gergely az iBanFirst számlamenedzsere.