A szakember néhány év disztribútori kitérő után ismét egy konzumer gyártónál dolgozhat, a Sony magyarországi csapatának Brand Activation menedzsereként.

Horváth RichárdAz eredeti végzettségét tekintve angol tanár, tolmács és operatőr Horváth Richárd, különböző területeken próbálta már ki magát az elmúlt 25 évben. Karrierjét a többnyelvűség határozza meg, ugyanis hat nyelven is beszél. A cégeknél, ahol megfordult, ezt a képességét tudta a leggyakrabban kamatoztatni.

Első nagyobb projektje – az 1997-ben indult RTL Klubnál – az informatikai rendszer kiépítése volt, amire mindössze három hét állt rendelkezésére. Ezután a Híradó következett, ott is a médiafelület informatikai hátterét biztosította négy éven keresztül. Az Intel processzorgyártó cégnél 2002-ben kezdett el dolgozni, az ott eltöltött 15 év alatt különböző pozíciókban és országokban dolgozott.

Az amerikai cégen belül eleinte a kiskereskedelmi szegmensben tevékenykedett Magyarországon, Romániában, Szlovéniában és Horvátországban, majd a notebookgyártókkal került közelebbi kapcsolatba. Végül a nagyvállalati szegmensben dolgozott üzletfejlesztési menedzserként.

Emellett az Intel hazai szóvivőjeként 11 éven keresztül közreműködött abban, hogy a különböző fórumokon minél közérthetőbb módon hozza közelebb a technológiai újításokat az emberekhez.

A magyarországi Intel iroda megszűnése után egy kisebb kitérő következett: 2017-től három évig a CHS Hungary csapatához csatlakozott üzletfejlesztési igazgatóként. Ezt követően a Tech Data AS-nél folytatta, ugyancsak üzletfejlesztési menedzserként.

Mostani váltásával ismét visszakerült a gyártói oldalra, annak is a konzumer szegmensébe. Úgy gondolja, hogy neki ez a terület fekszik a legjobban, ez a legnagyobb szenvedélye.

„Mivel gyerekkorom óta meghatározó szerepet töltöttek be családunkban a Sony termékek, volt lehetőségem kipróbálni számos megoldást a hifi rendszerektől kezdve a TV-ken, a walkmanen a discman-en át a profi kamerákig vagy a Vaio notebookig, a Playstationből kétfélét is. Ennek tudatában örömmel csatlakozom a Sony csapatához” – mondja Horváth Richárd.