Ezt vallja Rahda Mistry az egyik legértékesebbnek tartott építész a világon. A Brain Baron hallható előadásában az okos városok előnyeiről, lehetőségeiről beszél.

Brain Bar 2020

A fiatal szakember közösségek, szervezetek, városok jövőbeni struktúráján dolgozik a fenntarthatóság jegyében. Számára az okos város azt jelenti, hogy inkluzív, azaz befogadó, minden lakosa számára lehetővé teszi, hogy integrálódjon.

Egy okos város tehát csak annyira okos, amennyire befogadó is egyben. Az okos városok többnyire több városból álló hálózatoknak a tagjai, tehát létrejön a tudás áramlása a városok között mind fizikai, mind a digitális infrastruktúra síkján.

Elmondja azt is, hogy a technológia már jó ideje a rendelkezésünkre állt az okos városok létesítéséhez, de eddig ezt a bevett eljárásmódok és a kulturális beidegződések akadályozták.

Az embereknek meg kell szokniuk azt a gondolatot, hogy megbízhatnak a technológiában és legfőképpen meg kell érteniük, hogyan is működik a technológia, még ha az időnként nehezen kezelhető változásokat hoz az életükbe.