Az új csúcsvezető 2019 óta a vállalat legfőbb stratégája, korábban hat évig az LG North America elnökeként az általa létrehozott inkubációs központ működéséért felelt, ami a házon belüli projekteket és a startup partnereket fogja össze.

William ChoWilliam Cho 1987-ben csatlakozott az akkor még Goldstar néven működő elektronikai nagyvállalathoz, négy évet töltött az LG tengerentúli üzleteit irányító irodájában Németországban. Később a vállalat kanadai, ausztrál és amerikai üzletágát is irányította elnökként. Cho a Puszani Nemzeti Egyetemen végzett Dél-Koreában, mesterfokú üzleti diplomáját pedig a szöuli Yonsei Egyetemen szerezte.

További posztokon is változik a menedzsment

A vállalatot érintő további személyi változások közé tartozik Kim Byoung-hoon kinevezése, aki mostantól technológiai igazgatóként folytatja pályafutását. A jelenleg a FutureTechnology Center vezetőjeként dolgozó Kim ügyvezető alelnöki posztot kap, és egyidejűleg tölti be a technológiai igazgatói, valamint az új információs és kommunikációs technológiai vezetői pozíciót is.

A már 31 éve az LG-nél dolgozó Jang Ik-hwan senior alelnökből ügyvezető alelnökké lép elő és a Business Solutions üzletág vezetéséért lesz felelős. Eun Seok-hyun szenior alelnök pedig a Vehicle component Solutions Company elnöke lesz, ő korábban ugyanitt a smart üzletág növekedéséért felelt.