Egy év alatt több mint 70 százalékkal nőtt a céges felhasználásra eladott hajtogatható okostelefonok száma – derül ki a termékkategóriát elsőként piacra dobó Samsung bejelentéséből.

Összehajtható telefonok

A koreai gyártó Flip és Fold modelljeire szerződött üzleti ügyfelek száma még ennél is nagyobb mértékben, 105 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A teljes múlt évre vonatkozó becslések szerint mintegy 16 millió darab üzleti célú eladással számolnak a cégnél, ez a mutató idén akár a 26 milliót is elérheti.

Az összehajtható készülékek jelenleg a legnépszerűbbek a pénzügyi szolgáltatóknál, mindenekelőtt a mobilalkalmazásokon keresztüli kapcsolattartás miatt. A Galaxy Z Fold4, nagyméretű képernyőjén a felhasználó párhuzamosan végezhet egyszerre több feladatot vagy futtathat akár három alkalmazást is. Az asztali gépek mintájára készült „tálca” megkönnyíti az alkalmazások elindítását, használatát, az azok közötti váltást.

A „hajlított mód” már támogatja az e-aláírást vagy jegyzetelést is az S Pen használatával. A felhasználók az aláírandó dokumentumot az osztott képernyőn keresztül közvetlenül áthúzhatják a DocuSign eSignature alkalmazásba, az S Pennel és a hajlított móddal pedig útközben is megköthetik az üzleteket. Az eszközök támogatják a kutatások kiértékelését, a grafikonok elemzését vagy a portfóliók böngészését is.

A pénzügyi alkalmazások közül a Bloomberg Professional alkalmazás a legnépszerűbb a befektetési szakemberek körében. A felhasználók könnyen válthatnak a főképernyőről a nagyképernyőre, a gyors Instant Bloomberg (IB) beszélgetéseknél. Az app megkönnyíti a hírek olvasását, az aktuális piaci adatok nyomon követését, a különböző portfóliók böngészését és grafikonok elemzését.

Az IBM Consultingon belül működő adatalapú marketingre specializálódó digitális ügynökség pedig a Samsung felkérésére egy olyan mobil élmény kifejlesztésén dolgozik, amely segíti a vagyoni tanácsadókat a piaci és portfólió információk gyors elérésében és kezelésében.

A Samsung DeX és az S Pen segítségével a felhasználó interakcióba léphet az adatokkal , fájlokat húzhat át az alkalmazások között, kézírást adaptálhat szöveggé, sőt digitális aláírásokat is rögzíthet a hajtogatható telefonokon. Más népszerű alkalmazások is integrálhatók a videokonferenciák, az ügyfélkapcsolatok, az e-mail és az időbeosztás számára egy több alkalmazásból álló felületen.