Magyarország legnagyobb fenntarthatósági tanácsadással foglalkozó csapata jön létre miután a denkstatt az EY csoport tagjává válik.

A denkstatt a jövőben „EY denkstatt” márkanéven, az EY fenntarthatósági csapatának a része lesz.

Az EY klímaváltozási és fenntarthatósági tanácsadással foglalkozó területe és az EY denkstatt teljes körű szolgáltatást nyújt az alábbi területeken: fenntarthatósági jelentéstétel és hitelesítés; ESG és EHS menedzsment- és jogszabályi megfelelőség;

Klímaváltozási és dekarbonizációs stratégiakészítés; tranzakciókat támogató környezetvédelmi, műszaki és ESG átvilágítás; környezetvédelmi és gazdasági hatásvizsgálatok, zöld épület minősítési szolgáltatások, és digitális ESG megoldások bevezetése az EY globális partnereivel együttműködésben.

„Szolgáltatásaink egyesülésének köszönhetően teljes körű, ágazatspecifikus megoldásokkal fogjuk segíteni a hazai vállalatokat a zöld átállás során” – hangsúlyozza Vékási Tamás, az EY Magyarország vezérigazgatója.

Jenei Attila, az EY denkstatt fenntarthatósági partnere kiemelte, hogy a két cég szakértelmének és szakmai kapcsolatrendszerének egyesítése ésszerű válasz arra a folyamatra, amelynek során a fenntarthatóság természettudományos valósága egyre inkább az üzleti döntéshozók fókuszába kerül.

Az EY globálisan 2020-ban karbonsemlegessé, 2021-ben karbonnegatívvá vált, jelenlegi célja a nettó zéró karbonkibocsátás elérése 2025-re.