A közép-kelet-európai térség robotikával és automatizációval foglalkozó startup cégeinek hirdeti meg újból régiós versenyét a UiPath szoftvercég. A nyertes szakmai, technikai és anyagi támogatást is kap.

UiPath szoftvercég versenye

A hajdan ugyancsak startup cégként indult, ma már több mint 10 milliárd dollárra értékelt egykori régiós vállalkozás az UiPath idén is keresi a legígéretesebb, robotikával és automatizációval foglalkozó startupokat Közép-Kelet- Európában.

Belépő a dollármilliárdos tech cégek klubjába

A díjat elnyerő társaság mentori segítséget, értékesítési és technikai támogatást kap a versenyt meghirdető szoftvercégtől, ami felteheti a világtérképre is, és akár belépőt is jelenthet a dollármilliárdos tech cégek klubjába. A győztes ezen túlmenően megkapja az eseményt támogató Microsoft által felajánlott 50 000 eurós pénzdíjat is.

Az UiPath Automation Awards versenyt tavaly hirdették meg először Start-up és Scale-up kategóriában. Az ideire augusztus 30-ig lehet jelentkezni, Magyarországról is, a UiPath honlapján.

Bukaresttől New Yorkig

A UiPath a saját példáján mutatta meg mire vihetik a térségbeli vállalkozások. A társaság Bukarestben indult 2005-ben mindössze 10 fővel. Kezdetben automatizálási könyvtárakat és egyéb szoftvereket szeveztek ki jó néhány globális nagyvállalatnak.

Tíz évvel később már beindították a UiPath Academy ingyenes képzéseit robotizált folyamat-automatizációra. Ennek nyomán több mint 35 ezren szereztek ebben a témakörben fejlesztői minősítést. A székhelyét időközben New York-ba áthelyező UiPath mára a robotizált folyamat-automatizáció (RPA – Robotic Process Automation) vezető vállalatának számít a világon.