Többféle okos megoldással is felszerelte legújabb laptopjait a Lenovo. Jön az AI-alapon vezérelt okos hűtés, és a beépített öndiagnosztika. Premium Care néven pedig hamarosan itt az előfizethető emelt szintű ügyfélkiszolgálás is.

Új Lenovo laptopok

Öt új Yoga laptoppal bővül a Lenovo termékportfóliója. A gyártó ezekben több új technológiai megoldást is bevezetett. Az extra vékony Lenovo Yoga Slim 7i5 (13 colos), az újgenerációs Lenovo Yoga Slim 7i Pro5 (14 colos) és az új, hordozható, 2in1 Lenovo Yoga 7i5 laptop a legújabb Intel Core processzorokkal és hosszan működő akkumulátorokkal vannak felszerelve, nagy teljesítményt, egyszerű csatlakoztathatóságot nyújtva.

A 14 colos, vékony Lenovo Yoga Slim 7 Pro ugyancsak nagyteljesítményű készülék, csakúgy, mint az első generációs Lenovo Yoga 6 (13,3 colos) konvertibilis laptop. Ezekben a készülékekben AMD Ryzen 4000 sorozatú mobil processzor van.

Intelligens hűtés, hosszú idejű akkumulátor

A PC piacot vezető márka a Yoga Slim 7 Pro-ban mutatja be, mennyit sikerült előrelépni a mesterséges intelligencia (AI) alkalmazásában az akkumulátor optimalizálása és az intelligens termikus készülékek terén. Az AI-vezérelt energiagazdálkodási megoldás folyamatosan tanul, és automatikusan alkalmazkodik a nagy teljesítményt igénylő tevékenységekhez, vagy ha kell lelassul, takarékoskodva az energiával.

A többi új Yoga laptop pedig intelligens hűtéssel rendelkezik, amely egyben az alapértelmezett, mesterséges-intelligencia segítségével továbbfejlesztett, optimalizált beállítás. Ezzel meghosszabbítható az akkumulátor töltöttségi ideje és fokozható a teljesítménye.

Az újgenerációs Intel Core processzorral működő modelljeit a gyártó úgy tervezte meg, hogy a laptop akkumulátorának töltöttségi idejét a ténylegesen jelentett értékek alapján akár 20 százalékkal is megnövelje.

Ha pedig maximális teljesítményre van szükség, a Lenovo Q-Control funkciónak köszönhetően az Fn-Q billentyűkombináció lenyomásával nagyteljesítményű üzemmódba kapcsolhatunk. Ha viszont filmnézés közben csökkentenénk a ventilátor háttérzaját, „lopakodó üzemmódra” állhatunk át.

Öndiagnosztika, emelt szintű ügyfélszolgálat

Az új gépekkel a felhasználók egy további beépített funkciót is elérhetnek a Lenovo Vantage-n keresztül, egy beépített alkalmazásra épülő szolgáltatás segítségével, amellyel még többet hozhatnak ki a PC-kből.

A Lenovo Vantage Smart Performance Services ugyanis egy olyan új öndiagnosztikai szolgáltatás, amelynek célja a kémprogramok, a rosszindulatú programok és a hirdetőprogramok ellenőrzése, azonosítása és eltávolítása, a hálózati és hozzáférési problémák megszüntetése, valamint a számítógép automatikus behangolása.

Mindez jobb internetkapcsolatot és általánosságban is gyorsabb számítógépes folyamatokat eredményez, beleértve a rendszer indulási idejét, a feltöltési-letöltési sebességet és az alkalmazások általános indítását.

Az esetleges javítások elvégzésére, valamint a program igény szerinti és automatikus funkcióinak teljes eléréséhez a cég Lenovo Premium Care néven emelt szintű ügyfélszolgálatot is biztosít, amire egytől négy évig terjedő időszakra fizethetnek elő az ügyfelek.

Utóbbi szolgáltatás Kínán kívül jelenleg Észak-Amerikában érhető el, a globális megjelenésre 2021-ben kerül sor. Az előfizetés ára és feltételei piaconként változhatnak, és várhatóan egy évre 29,99 dollárról, 2 évre 49,99 dollárról, 3 évre 59,99 dollárról, 4 évre pedig 69,99 dollárról indulnak.

Kifigyeli a leselkedőket

Alexa is ott figyel a készülékeken, a számítógépes asszisztens segítségével érintésmentesen állíthatunk be emlékeztetőket, rendelhetünk ételt, játszhatunk le zenét, állíthatjuk be annak a hangerejét anélkül, hogy elvonná a figyelmünket egy éppen szerkesztett anyagról vagy egy weblapról.

A Smart Assist segítségével a fedél felemelésével gyorsabban indíthatjuk be a készüléket, és az egyes készülékek által kínált funkciók, mint például az infravörös (IR) kamera és a Windows Hello kényelmesebbé teszik az érintésmentes, arcfelismerés-alapú bejelentkezést.

A Glance by Mirametrix figyelemérzékelő, mesterséges intelligencia-alapú szoftver magasabb szintű megjelenítési opciókat kínál. Figyelmeztet az illetéktelen leselkedőkre, így azok a vállunk fölött nem láthatják a megjelenített tartalmat, így biztosítva, a munka privát jellegét.

Automatikusan feljavított videós tartalmak

A még nagyobb biztonság érdekében más a képernyőhöz kapcsolódó újításokat is alkalmaz a gyártó. Ilyen például, hogy ha elnézünk a képernyőnkről, az automatikusan homályos lesz. Az új Yoga laptopok mindegyike képes automatikusan is feljavítani a videós tartalmak minőségét FHD 1080p szintig, a Super Resolution, a Windows Media Player gépi tanulási funkciója segítségével.

A Yoga Slim 7i Pro-ban a késő esti számítógépezést pedig egy fejlettebb szemkímélő üzemmód az új Eyesafe® kijelző panel teszi élvezhetőbbé, amely az RGB hardver és szoftver beállításokat egyesíti. Ez hatékonyabban csökkenti a kékfényt úgy, hogy szétszórja annak káros kibocsátását a teljes fényspektrumban, anélkül, hogy mindez az élénk színek rovására menne.

Újdonság a kupola kialakítású billentyűzet, amely kényelmesebb gépelési érzetet biztosít az 1,3 mm mély billentyű lenyomásával. Az érintőpad mérete is 33 százalékkal nőtt a könnyebb használhatóság érdekében.