Mobilon is használható ingyenes online alkalmazással segíti egy új hazai fejlesztés a zsúfoltság elkerülését az ünnepi nagybevásárlás idején.

Hiánypótló online platform

Bárki számára ingyenesen használható, online platformon tette közzé a budapesti és Pest megyei plázák, hipermarketek és bevásárlóparkok látogatottsági adatait két hazai cég. A fejlesztő Helix Consulting és az ingatlanszolgáltató CBRE Magyarország kezdeményezéséből született felület egyszerűen használható.

Az alkalmazásában csak ki kell választani a felkeresni kívánt kereskedelmi egységet. A naponta frissülő táblázat színezése megmutatja, hogy a hét egyes napjain és óráiban mennyire nagy, vagy éppen alacsony az adott bevásárlóközpont forgalma.

Az alkalmazással bárki megtervezheti vásárlása időpontját, elkerülve a legzsúfoltabb órákat. Ugyanígy, ha valaki csak bizonyos időpontokban ér rá, megkeresheti, melyik hozzá közeli bevásárlóközpont a legkevésbé zsúfolt az adott időszakban. A felület használatával nemcsak az adott áruházban töltött idő rövidíthető le, de jelentősen csökkenthető a koronavírus-fertőzés kockázata is.

A jelenleg Európában egyedülálló, LocSight néven futó kereskedelmi-térinformatikai szolgáltatás mobiltelefonról is használható és ezen a linken érhető el.