Kis-és közepes vállalkozások, közintézmények igényeire szabott új tintasugaras multifunkciós irodagépet jelentett be a Canon.

Canon nyomtató

A WG7500 termékcsalád nyomtatói nagy sebességgel dolgozzák fel a 300 dpi felbontású dokumentumokat. A3-as oldalak esetén percenként 70 oldal teljesítményre és általában gyors kétoldalas színes szkennelésre is képesek. Az eszközökben kevés a cserélhető alkatrész, ami egyszerű kezelhetőséget jelent.

A nyomtatók tervezésekor a kisebb irodaterületű cégek lehetőségeit tartották szem előtt. A nyitható fedőlap elöl jobb oldalon van, így a berendezés helytakarékosan helyezhető el a fal mellett, vagy a sarokban. A működtetést az öthüvelykes színes érintőképernyő könnyíti meg.

A termékcsalád energiafogyasztása alacsony, nagyjából heti 1,25 kWh. Opció az automatikusan bekapcsolódó alvó üzemmód és az automatikus kikapcsolás.

A WG7500 termékcsalád számtalan fejlett feldolgozási funkcióval is rendelkezik, mint az automatikus méretfelismerés, az igazolványmásolás, vagy az USB-ről történő nyomtatás. Ez lehetővé teszi, hogy a kisvállalkozások számítógép közbeiktatása nélkül, közvetlenül az adathordozóról nyomtassanak, vagy arra mentsék a szkennelt dokumentumokat.

A rugalmas munkaidőben dolgozók útközben is hozzáférhetnek a nyomtatási és szkennelési funkciókhoz; a termékcsalád egyes modelljei vezeték nélküli hálózattal okostelefonnal, tablettel vagy laptoppal is hozzáférhetőek.

A biztonságot a munkatársaknak az eszközökön beállítható hozzáférési szintje, az eszközök számítógépről való kezelhetősége vagy egyes nyomtatási/szkennelési munkákhoz való hozzáférés jelenti. A WG7500 termékcsalád az idei év második felében érkezik az európai piacra.