Itthon is kapható már az okostévéket gyártó KIVI kifejezetten gyerekszobába tervezett készüléke, biztonsági üveggel, beépített éjszakai fénnyel, személyre szabható kerettel és kontrollálható tartalommal.

Okostévé - gyerekekre tervezve

A fejlesztőknek számtalan szempontot kellett figyelembe venni a készülék tervezésekor, például a megerősített képernyőt, amely még intenzív használat mellett is hosszú élettartamú és sértetlen legyen.

Ezért a KIVI KidsTV 32 colos Full HD képernyőjét robusztus, temperált üveg védi, amely ellenáll a háztartásban előforduló tárgyak okozta vágásoknak és ütéseknek, legyen az focilabda vagy egy nagy súlyú játék. A cég 3 év garanciát vállal a képernyőre.

Kiemelt szempont a biztonságos rögzítés is. Így a készülék lábai közvetlenül a fémkerethez rögzítettek, és egy vízszintes lemezzel csatlakoznak egymáshoz. A tévéhez járó speciális matricákkal a talpak rá is ragaszthatók a kiválasztott felületre.

Kreatív keret, kontrollált tartalom

A készüléket a gyerekszobára szabták, az építőkockákból készült keret és állvány szabadon átalakítható, továbbépíthető. A gyerekek egyszerre fejleszthetik művészi képességeiket, térbeli gondolkodásukat és akár különleges helyszínt is építhetnek a szerepjátékokhoz.

Ehhez még pluszként jár a modell hátlapján elhelyezett AlumniGlow éjszakai lámpa, ami lágy, nyugtató fényt bocsát ki, és hangulatos légkört teremt a gyerekszobában. A távirányítón és a készüléken is állítható erősségű éjszakai fény különösen hasznos a nehezen elalvó gyerekek számára.

A készüléken AndroidTV 11 operációs rendszer fut, amely több mint 10 ezer játékhoz, oktató- és fejlesztőalkalmazáshoz ad hozzáférést.

Az operációs rendszer révén a készülék hangutasításokkal is vezérelhető, ami nagy élmény lehet a betűket még nem ismerő, de beszélni már tudó gyerekfelhasználók számára. A szülői felügyelet funkció pedig számos lehetőséget kínál a megjeleníthető tartalom beállítására.

A tévé távirányítója is figyelembe veszi a gyermekek igényeit, kézre álló a kialakítása, és minimális számú gombbal rendelkezik. Külön gombot kaptak a legnépszerűbb alkalmazások és az éjszakai fény funkció, így egyetlen kattintással elérhetőek.

Az élénk kék szín és a távirányító alján található sötétben is világító logó pedig a gyorsabb megtalálást segíti.

Hatékony szemvédelem

A KIVI okostévék beépített képjavító technológiájukkal akkor is jó képminőséget garantálnak, ha a sugárzott tartalom nem 4K felbontású.

A Super Contrast Controllal változtatható a kontraszt, a sötétben játszódó jelenetek alatt.
Az UltraClear a kép tisztaságát javítja bármilyen 4K felbontás alatti tartalom, vagy SDR videó esetén.
A Max Vivid pedig a fényerőt szabályozza a valósabb élethűbb képekért, és a legtöbb tartalmat képes HDR minőségűvé átalakítani.

Fontos a készülék szemvédelme is. A képernyő fénye fárasztja a szemet és befolyásolhatja az elalváshoz szükséges időt. A gyerektévé alacsony kékfény-technológiával rendelkezik, óvja a gyermekek szemét a képernyő által kibocsátott káros kékfény-sugárzástól.

A gyerek-okostévé itthon a MediaMarkt üzleteiben és webáruházában érhető el.

A gyártóról

A 2016-ban alapított multinacionális vállalat okostévéket fejleszt és gyárt az európai és ázsiai piacra. A budapesti központtal rendelkező márka tévéit nemzetközi csapata fejleszti Ukrajnában és Kínában. A gyártás pedig európai és ázsiai üzemekben zajlik amerikai, japán, dél-koreai, tajvani és kínai alkatrészek és szoftverek felhasználásával.

A vállalat alapítása óta több mint másfél millió televíziókészüléket értékesített több mint 20 európai és ázsiai országban. A társaság 2020. óta a Google és a Netflix minősített partnere.