Megosztott munkaállomásokhoz, telefonfülkékhez és otthoni irodai felhasználásra tervezett és a Microsoft Teams-t futtató kollaborációs kijelzővel bővítette kínálatát a távol-keleti gyártó. A portfólió része a most bejelentett Lenovo IP Controller és a ThinkSmart One is.

Lenovo teams

A Lenovo a napokban mutatta be a ThinkSmart View Plus kijelzőt, amely prémium hang-, videó- és táblafunkciókkal rendelkezik. A 27 hüvelykes multi-touch képernyővel rendelkező integrált eszköz hozzáférést ad a Teams csevegéshez, a naptárhoz és a fájlokhoz, miközben lehetővé teszi a munkavállalóknak az eszközön keresztüli megbeszéléseket.

A felhasználó számítógépéhez csatlakoztatott a ThinkSmart View Plus lehetővé teszi a képernyőmegosztást a két eszköz között, így megoldható a különböző tartalmak és az előadók egyidejű megtekintése. Emellett az eszköz USB-C-n keresztül a PC-hez csatlakoztatva könnyen átvált monitor üzemmódba is. A készülék a VESA szabványnak megfelelően falra is rögzíthető.

A Teams kijelzőt futtató ThinkSmart View Plus hotdesking funkcióval is rendelkezik, ami egy olyan hibrid megoldás, amely lehetővé teszi az alkalmazottaknak, hogy egyszerűen és gyorsan találjanak megosztható munkahelyeket, ahol leülhetnek és telefonálhatnak, megbeszéléseket szervezhetnek, vagy bejelentkezhetnek a személyes Teams-ükbe.

A bejelentkezést követően az alkalmazottak bonyolult beállítások nélkül, zökkenőmentesen válthatnak az otthoni irodából a munkahelyi irodába. Kijelentkezéskor a felhasználó személyes adatai nem maradnak az eszközön – minimálisra csökkentve a biztonsági kockázatokat.

A passzív tollal és a Microsoft whiteboard alkalmazással ellátott ThinkSmart View Plus lehetővé teszi az alkalmazottak közötti hatékony interakciót. Az eszköz két 5 wattos hangszóróval és négy mikrofoncsoporttal ellátott prémium hangsávval is rendelkezik, az automatikus keretezéssel és AI-biztonsággal ellátott 4K IRGB kamera pedig éles, tiszta képeket biztosít.

A ThinkSmart View Plus a Qualcomm üzleti IoT-alkalmazásokhoz fejlesztett QCS8250 System-on-Chipet (SoC) használja, amely kezelni tudja a számításigényes kamera- és edge AI-alkalmazásokat, valamint támogatja a wi-fi 6-ot is.

A portfólió további elemei

A Lenovo intelligens együttműködési megoldások portfóliója tovább bővül a vállalati csapattagok közötti kapcsolatot fokozó újabb lehetőségekkel.

Ennek keretében a gyártó a ThinkSmart Core és a ThinkSmart One rendszerekhez új vezérlőopciót isbkínál, az együttműködési terek használatára. A vezérlő egy HDMI-átmenettel rendelkező AV over-IP kijelző, amely lehetővé teszi a PC-től akár 100 méterre történő telepítést a hosszabbítókkal járó gondok, a bonyolult telepítés és az asztalnál lévő áramellátás nélkül is.

A 2022-ben bemutatott ThinkSmart One, a világ első Windows-alapú kollaborációs sávja idén februárban jelenik meg a világ kiválasztott piacain. A kis és közepes tárgyalókba vagy otthoni irodahelyiségekbe tervezett ThinkSmart One-t egy beágyazott 11. generációs Intel® Core™ processzor hajtja. Az eszköz támogatja az ismert videokonferencia-alkalmazásokat, a Teams Rooms mellett a Zoom Rooms-ot is, nyolc mikrofoncsoportot is tartalmaz visszhang- és zajszűréssel, továbbá 15 wattos sztereó hangszórókat és egy beépített nagyfelbontású, széles látómezővel rendelkező kamerát is.