Cseppformájú szenzorszigetes, arcfelismerő kijelzővel, hátlapi ujjlenyomat-olvasóval, 8 magos processzorral, kettős SIM kártyahellyel érkezik a Honor új okostelefonja. A belépőszintű készülék javasolt fogyasztói ára 54 900 forint.

Huawei Honor 8A

A digitális bennszülötteket, vagyis a Z-generációt kívánja megszólítani készülékfejlesztéseivel a Huawei csoporthoz tartozó márka. A most megjelenő Honor 8A ezek sorában a legújabb pénztárcabarát modell.

A képernyő felső részén elhelyezett, mindössze 3,2 mm átmérőjű cseppformájú szenzorszigeten található az előlapi kamera, a fényérzékelő és a közelségérzékelő is. A csepp alakú megoldás 71,1 százalékkal kisebb a hagyományos szenzorszigeteknél, ami lehetővé teszi a kijelző „teljes képernyő közeli”, 87 százalékos arányát az előlapon.

A készülék kijelzője nem terheli annyira a szemet, mert csökkentett a káros kékfény kibocsátása. A kettős csillapítással rendelkező nagy hangüreg egységes akusztikát biztosít a telefonnak. A beépített nagyteljesítményű SmartPA erősítő a korábbi hangszórókhoz képest 30 százalékkal jobb hangzást és hangminőséget biztosít.

A 13 MP-es hátlapi kamera f/1.8-as apertúrájú, amely lehetővé teszi, hogy a készülék a felvétel készítésekor egységnyi idő alatt több fényt engedjen be. Az eszköz az éjszakai fotózást segítő automatikus HDR módot is támogatja. A 8MP-es, speciális vakuval ellátott előlapi kamera pedig fejlett portré- és mesterséges intelligencia alapú, úgynevezett szépítő-algoritmussal rendelkezik, így még a sebtében készült szelfik is jó minőségűek lesznek.

A telefon a legfrissebb Android 9 Pie-on futó EMUI 9.0 operációs rendszerrel érkezik. A beépített 3020mAh akkumulátor a 8-magos processzorral, 3 GB RAM-mal, 32 GB-os tárolóval és az oprendszer energiatakarékos funkcióival egyetlen töltéssel viszi végig a napot. A készülék három kártyahelyes, beleértve a kettős SIM-kártyabemenetet és a Micro-SD nyílást, ami további 512 gigabájt külső memóriát is biztosíthat.