A Revolut jutalék nélküli tőzsdei szolgáltatást indít Európában, ügyfelei amerikai részvényekbe fektethetnek. A lehetőséggel első körben a Metal kártya tulajdonosai élhetnek.

Revolut

A már több mint 6 millió ügyféllel rendelkező londoni székhelyű Fintech cég augusztustól indítja a szolgáltatását. A Metal kártyával rendelkezők havonta akár 100 ingyenes azonnali tranzakciót is végrehajthatnak, több mint 300 amerikai részvénnyel a New York-i Értéktőzsde és a NASDAQ kínálatából. A tranzakciókat valós idejű árfrissítésekkel és piaci teljesítményadatokkal támogatja a Revolut. A tőzsdei kínálati lista folyamatosan bővül majd újabb részvényekkel.

Mint, ahogy a szolgáltatásba bevont felhasználók köre is. A következő hetekben a Revolut a lehetőséget a Standard és a Premium kártyatulajdonos ügyfeleinek is megnyitja. A Standard kártyákkal rendelkező Revolut-ügyfelek havonta három ingyenes tranzakciót hajthatnak végre, míg a Premium-ügyfelek nyolcat. A havi csomagban kínált mennyiségen felüli kereskedések után a Revolut tranzakciónkként egy angol fontot számít fel, az éves letéti díj pedig 0,01 százalék.

A befektetéshez a Revolut nem állapít meg semmilyen számlalimitet, és arra is lehetőséget ad, hogy az ügyfelek akár egy dollárért törtrészvényt vásárolhassanak. Az összes deviza-tranzakció a szokásos módon történik a Revolut egyszerre többféle devizában vezetett számlái segítségével, vagyis bárki, aki befektetni szeretne, átválthatja a szükséges összeget a nemzeti pénznemében vezetett számlájáról amerikai dollárra a Revolut árfolyamának és automatikus konvertálási folyamatának használatával.

A Revolut folyamatosan fejleszti befektetési szolgáltatását, hozzáférést tervez nyújtani a jövőben brit és európai részvényekhez, tőzsdén forgalmazott alapokhoz (ETF), valamint a Stocks and Shares ISA által történő befektetéshez. A befektetési szolgáltatást globális szintre akarja emelni, bevonva ebbe az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívüli Revolut-felhasználókat is.