November 9-ig lehet jelentkezni az energetikai berendezésgyártó ABB hazai leányvállalatának legújabb mentorprogramjára, amelyre műszaki egyetemek és főiskolák női hallgatóinak a pályázatát várják.

Nők műszaki pályán

A magyarországi ABB már a negyedik egymást követő évben hirdeti meg az „ABB mentorprogram női hallgatóknak” elnevezésű programját műszaki egyetemek és főiskolák női hallgatói számára. A pályázók közül öt végzős hallgatót választanak ki az energetika és automatizálás területéről.

A mentorprogram célja, hogy minél több nő kapjon kedvet a műszaki pályákhoz, és lehetőséget ahhoz, hogy már a tanulmányaik során megismerkedhessen egy nemzetközi cég működésével. A pályázat nyertesei dedikált mentorokat kapnak a cég vezetői és szakemberei személyében, akikkel öt hónapon át havi egy alkalommal konzultáción vesznek részt.

A program során a nyertesek betekintést nyerhetnek a multinacionális cég mindennapjaiba, gyárlátogatáson vehetnek részt, találkozhatnak az ABB női vezetőivel, HR szakemberektől személyes konzultáció keretében tanácsot kaphatnak a későbbi elhelyezkedéshez. Megismerhetik, hogy milyen különböző életpálya modellek léteznek a műszaki területen, és az sem kizárt, hogy a későbbiekben közülük valaki gyakornokként csatlakozik az ABB csapatához.

A pályázat a 2. és 3. éves BSc, 4. vagy 5. éves MSc női hallgatóknak szól, akik aktív – nappali, esti, levelező, aktív féléves – hallgatói valamelyik magyarországi műszaki főiskolának vagy egyetemnek. A beadott pályázatok értékelésénél figyelembe veszik a jelentkezők motiváltságát, szakmai rátermettségét, valamint angol nyelvtudását. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a korábbi tanulmányi versenyeken elért eredmény, és a felsőoktatási szakmai tevékenységben való részvétel.

„Női mentorprogramunk a vállalat esélyegyenlőségi törekvéseivel összhangban a nők szakmai elfogadását szeretné erősíteni a műszaki pályákon, és bátorítja a női hallgatókat, hogy ezt a karrierutat válasszák. Ez a negyedik év, hogy kiírjuk ezt a sikeres programot, amelyről évről évre nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a résztvevőktől és a kollégáktól egyaránt. Több munkatársunk is a mentorprogramban való részvételt követően kezdte meg munkáját nálunk” – emelte ki Taira-Julia Lammi az ABB Kft. ügyvezetője. A pályázat beadási határideje: november 9., a jelentkezéseket a cég december 14-ig bírálja el.

A zürichi székhelyű, több mint 130 éves múlttal rendelkező ABB innovatív technológiákat fejleszt és gyárt az energetikai hálózatok, berendezések, az ipari automatizálás, a robotika és hajtások területén. A 147 ezer főt foglalkoztató cég több mint 100 országban működik, magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, egyik meghatározó szállítója a hazai közmű- és energiaszektornak.