Jövő tavaszra saját gyártóüzemet létesít Magyarországon a világ vezető PC-gyártója. Az üllői üzembe költözteti a Sárváron eddig szerződéses gyártásban készülő termékportfóliót.

Lenovo üzem

A kínai márka számára Európában eddig egyedül Sárváron folyt gyártás, a cég szerződéses partnere a Flex sárvári üzemében. (A Flex az egykor jólismert Flextronics új elnevezése.)

Számítanak a helyi beszállítókra is

A termékportfólióból Magyarországon asztali számítógépeket, grafikus munkaállomásokat és adatközponti termékeket gyártanak. Ezt a profilt veszi át a 2021-ben induló saját tulajdonú üzem, amely számít a helyi beszállítókra is.

„Ez egy fontos mérföldkő a globális gyártási kapacitásunk optimalizálásában és fejlődésében. Nagy öröm számunkra, hogy a már meglévő magyarországi jelenlétünkre alapozva, most egy új saját magyarországi gyártóüzemmel közelebb kerülhetünk az európai fogyasztókhoz” – emelte ki a beruházás bejelentésén Guan Wei, a Lenovo Nemzetközi Ellátási Lánc alelnöke.

“Magyarország az Európában elfoglalt központi elhelyezkedésével és ezáltal számos kereskedelmi csomóponthoz való közelségével biztosítja, hogy még gyorsabban teljesítsük ügyfeleink megrendeléseit és még hatékonyabbak legyünk a szállítási módok és szállítási idők tekintetében” – tette hozzá Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója.

A 8,2 milliárd forintos beruházás révén több szakaszban összesen ezer új munkahely jön létre. A munkahelyteremtéshez a kormány két milliárd forintnyi vissza nem térintendő támogatást nyújt. A mintegy 30 ezer négyzetméteres gyártócsarnokban 2021 elejétől indul a számítógépek gyártása.