A Canon Europe bemutatta az EOS R termékcsalád vloggereknek és egyéb tartalomkészítőknek tervezett két új modelljét.

Új gép a Canontól vloggereknek

Közülük az EOS R50 egy kompakt, könnyen kezelhető APS-C tükör nélküli fényképezőgép, amely egyaránt alkalmas 4K videofelvételek és éles állóképek készítésére, valamint minőségi hangrögzítésre képes. Érintőképernyős interfész, elektronikus kereső, egyszerűsített ergonómia és a továbbfejlesztett, új, automatikus üzemmódok segítik a professzionális felvételek elkészítését.

Az EOS R50 bevezetésével egy időben jelenik meg az RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM kompakt teleobjektív, amelyet kifejezetten az EOS R sorozat APS-C fényképezőgépeihez tervezett a Canon.

Az EOS R50 modell a súlya miatt könnyen hordozható, a változtatható szögű érintőképernyővel pedig magasan, alacsonyan vagy a fényképezőgépet saját magunk felé fordítva megkönnyíti a szelfi- és a vlogoláshoz szükséges egyéb felvételek készítését.

Asszisztens segíti az ideális beállításokat

A kreatív asszisztens funkció automatikusan felajánlja az ideális beállításokat a különböző jelenetekhez, a kreatív sorozatfelvétel pedig többféle megjelenést is biztosít az egyes képekhez.

A nagy felbontású, 24,2 megapixeles APS-C méretű érzékelő mélységélesség-szabályozást kínál – éles, részletes állóképeket készít, ha kell elmosódott háttérrel, és 6K-ról túlmintavételezett UHD 4K 30p felbontású videókat rögzít. A Dual Pixel CMOS Auto Focus II funkció felismeri és követi az embereket, állatokat és járműveket, a gyors fókuszálás érdekében még akkor is, ha mozognak.

A többfunkciós vakupapucs segítségével a vloggerek könnyen csatlakoztathatnak külső tartozékokat, például mikrofont, amely így jobban ellenáll a zavaró zajoknak, mintha azt kábelen keresztül csatlakoztatnák.

A zökkenőmentes wi-fi és Bluetooth kapcsolattal és a Camera Connect alkalmazással vihetők át a képek és filmfelvételek, az azonnali megosztás és távoli felvételkészítés jegyében.

A vlogoláshoz vagy csoportképek készítéséhez szükséges Bluetooth-kapcsolat pedig lehetővé teszi a BR-E1 távvezérlővel vagy okostelefonnal történő vezérlést képek készítéséhez vagy a felvétel indításához és leállításához.

Az EOS R50 webkameraként is használható UVC/UAC segítségével USB-kapcsolaton keresztül, ami nem igényel további szoftvert, így vele élő közvetítések és videokonferenciák is lebonyolíthatóak.

Jön az új teljes képmezős tükör nélküli modell

A Canon bemutatta az EOS R8 modellt is, az új, teljes képmezős tükör nélküli fényképezőgépet, amely technológiáját tekintve az EOS R6 Mark II modell örökébe lép. A 24,2 megapixeles, teljes képmezős CMOS-érzékelővel, magas ISO-értékkel és továbbfejlesztett dinamikatartománnyal rendelkező EOS R8 fényképezőgépet szélesebb, egyben művészibb perspektívát nyújtó portré-, esemény- és tájképfotózáshoz tervezték.

Az EOS R8 fényképezőgép alkalmas olyan – gyengén megvilágított környezetben történő – felvételek készítéséhez, ahol a témák mozognak. A teljes képmezős érzékelő kisebb mélységélességet adva amely lágy hátteret hoz létre, így a téma jobban kiemelkedhet.

Az EOS R8 érzékelője teljes szélességű 4K 60p felvételeket rögzít, amelyek a 6K érzékelő adatokból túlmintavételezve éles, részletes videótartalmakat, valamint 180 kép/mp-es Full HD felvételt tesznek lehetővé lassított videókhoz.

A beépített 2,4 GHz-es wi-fi és Bluetooth révén a felhasználók megoszthatják munkájukat és használhatják a Camera Connect alkalmazást. Az iPhone-nal rendelkezők számára az EOS R8 modell iOS MFI tanúsítvánnyal is rendelkezik, ami lehetővé teszi a közvetlen letöltést. Az EOS R8 is használható webkameraként is.