AI alapú okostelefont, hologram asszisztenst, újragondolt mobil adótornyot mutatott be a Deutsche Telekom(DT) az idei MWC-n.

A héten zajló mobil világkonferencia keretében idén is számos innovációt, köztük mesterséges intelligenciával(AI) felturbósított telefont mutatott be a Deutsche Telekom.

A Telekom, a Qualcomm és a Brain.ai együttműködésében készülő prototípusok AI asszisztens segítségével képesek arra, hogy hangalapú irányítással oldjanak meg összetett feladatokat.

Ilyen lehet például a reptéri csatlakozás megkeresése, a transzfer megszervezése, vagy szállodai szoba foglalása. Mindezt az eddig használt alkalmazások és azok hosszas böngészése nélkül egyszerű szóbeli, vagy rövid szöveges utasítással.

Mesterséges intelligenciával működik a DT új routere is. A Concept T elnevezésű útvonalválasztójának három változtatát mutatta be a cég. Az egyik a hologramként megjelenő asszisztens, a másik a háztartási teendőkben is közreműködő robot router, valamint egy igény szerint alakítható moduláris rendszer, amely egyszerre tölthet be dekorációs és funkcionális szerepet.

Újragondolt mozgatható mobiltorony

A „Cell Tower to Go” elnevezésű koncepciót a nagysebességű mobil lefedettséget biztosító rugalmas megoldás iránti igény hívta életre.

Az eszköz képes nagykapacitású mobil lefedettséget biztosítani igény szerint egy adott területen ideiglenesen kihelyezve, akár vállalkozások telephelyein, katasztrófa sújtotta területen, vagy sok embert vonzó sporteseményeken. A toronyba épített antennák 4G és 5G spektrumot is képesek használni.