Történetének eddigi legnagyobb akvizícióját hajtja végre a Gloster, amivel az árbevétele a harmadával, jövedelmezősége közel a felével nőhet.

A már 30 éve működő 120 fős nemzetközi szoftverfejlesztő céggel, a P92 IT Solutions Kft-vel bővül a nagytarcsai Gloster Csoport. A tranzakcióval a budapesti székhelyű, de Szegeden is fejlesztőközponttal rendelkező IT cég 94%-a kerül a Gloster tulajdonába, annak angol és amerikai leányvállalataival együtt. A P92 vezetését a korábbi ügyvezető Turschl Gusztáv viszi tovább.

A felvásárlás nyomán a hazai tőzsdén jegyzett Gloster csoport konszolidált árbevétele várhatóan mintegy a harmadával, EBITDA-ja közel a felével nőhet. Az új szerzemény ügyfélkörébe olyan globális óriáscégek tartoznak, mint a Sony Music,a Blackhawk Network, valamint németországi középvállalatok.

A megvásárolt vállalkozás üzleti applikációk fejlesztésével alapozta meg a helyét olyan iparágakban, mint a média, a távközlés, a pénzügyi szolgáltatások vagy az autóipar. A cég Budapest mellett Londonban és Palo Altoban is rendelkezik irodával, de szolgáltatásaival jelen van az Egyesült Királyságban, Németországban, és az USA-ban is.

Az újabb akvizíció szorosan illeszkedik a Gloster Csoport növekedési stratégiájába, amiben az organikus növekedés mellett szoftverfejlesztő és felhős cégek felvásárlásával 2021-es számait készül 2025-re megnégyszerezni a társaság.

A mostani felvásárlással a Gloster Csoport létszáma a jelenlegi 208 főről 340 főre emelkedik, a csoport bevételeinek exportaránya pedig várhatóan 85%-kal növekszik, a teljes árbevételhez képest az eddigi 37%-ról 44%-ra bővül.