A mobilipart képviselő GSMA iparági szövetség igazgatótanácsa a Telefónica elnök-vezérigazgatóját, José María Álvarez-Pallete-t választotta új elnökévé.

José María Álvarez-PalleteÁlvarez-Pallete 2022. február 1-jétől december végéig tölti be a posztot, amit Stéphane Richardtól, az Orange leköszönő vezérétől vesz át.

A GSMA újdonsült elnöke már több mint 23 éve dolgozik a spanyol mobilszolgáltatónál, ahol fokozatosan jutott el az elnöki pozícióig, amit már hatodik éve lát el. A szövetség új első számú vezetőjeként egyik fő előadója a hónap végén megrendezendő barcelonai mobil világkonferenciának(MWC).

Elődje Stéphane Richard három év után távozik a GSMA elnöki posztjáról. Két éve újraválasztották 2022 decemberéig, de a múlt év végén bejelentette, hogy lemond az Orange szolgáltatóban betöltött elnök-vezérigazgatói pozíciójáról, miután egy francia bíróság bűnösnek találta egy régóta húzódó peres ügy végén – írja a GSMA online hírlevele, a Mobile World Live. Feladatait a cégnél, a távközlésben ritkaságszámba menően női vezérigazgató, Christel Heydemann veszi át.