Két új, ingyenes informatikai kurzus indult júliusban a Green Fox Academy-nél kiberbiztonsági és adatelemzési ismeretek szerzésére.

Ezeket a kurzusokat azoknak kínálja a cég, akik kipróbálnák magukat egy coding campben, hogy új készségeket szerezzenek az adatelemzés és a kiberbiztonság területén. A tanfolyamok angol nyelven és online végezhetők el, egyéni időbeosztásban.

„Három éve biztosítunk térítésmentes programokat azok számára, akik rendszerezni és bővíteni szeretnék az informatikai ismereteiket, eddig több mint 25 ezren éltek is a lehetőséggel. A Data Analytics Coding Camp és a Hello Cybersecurity! jól felépített alapokat ad és izgalmas projektfeladatokkal segít megtenni az első önálló lépéseket” – mondja Szél Péter, a Green Fox Academy technológiai és oktatási vezetője.

A Data Analytics Coding Camp tananyagát a Green Fox Academy négy témából állította össze, a kurzus az adatmodellezés, az adattisztítás, az adatbázis-lekérdezések, valamint az adatvizualizáció alapjait és eszközeit mutatja be.

Mindezt a résztvevők a saját pénzügyeiket elemezve, a gyakorlatban sajátítják el, Airtable, Python, SQL és Power BI használatával. A tanultak alkalmazhatók később más adathalmazokra is, így a részvétel kifejezetten ajánlott azoknak, akiknek az automatizáció és a vizualizáció segítené a munkájukat.

A Data Analytics Coding Campbe középszintű angol nyelvtudással bárki jelentkezhet, a tananyagon saját tempóban, 4-6 hét alatt kényelmesen végig lehet haladni.

A kiberbiztonsági kurzus egy nemzetközi oktatási programhoz kapcsolódik

A Hello Cybersecurity! kurzust egy nemzetközi oktatási programhoz, a Google.org támogatásával megvalósuló, INCO Academy – Work in Tech kezdeményezéshez kapcsolódva biztosítja a Green Fox.

A 170 órás tananyag átfogó, gyakorlatias képet ad az online biztonság főbb kérdéseiről, például a hálózatok biztonságos működtetéséről, a kockázatok felismeréséről és kezeléséről, a támadások elleni védekezés alapjairól, a szakmai közösségek, és az álláskeresés lehetőségeiről is.

Akik az összes modult sikeresen teljesítik, Google Cybersecurity Certificate-et kapnak, ami hozzásegíti a téma iránt mélyebben érdeklődőket a kiberbiztonsági piac fontos tanúsítványa, a CompTIA Security+ vizsga teljesítéséhez. A Hello Cybersecurity! jelentkezési határideje 2023. július 30.