Az MBH Banknál debütálnak a magyar FaceKom által fejlesztett digitális ügyfélkiszolgáló kioszkok, amelyekben helyi ügyintéző személyes közreműködése nélkül lehet ügyeket intézni.

MBH Bank

Első körben 10 digitális banki kioszkot telepítenek a magyarországi egyetemeken. Miskolcon debütált az első ilyen MBH Digitális Zóna, ahol a gyors ügyfélazonosítást követően, videós távsegítséggel lehet számlát nyitni. A későbbiekben további banki szolgáltatásokkal bővül a digitális kioszkok profilja.

Az okos kapszula olyan a biztonságos online ügyfélazonosításhoz szükséges eszközökkel, megvilágítással felszerelt mobilszoba, amelyben lehetőség van a teljesen privát távoli ügyintézésre. A kapszula és a kezelőfelület akadálymentes elérhetőséget is nyújt, így kerekesszékkel közlekedők is igénybe vehetik a szolgáltatást.

Bodnár Zsigmond, a magyar tulajdonú FaceKom ügyvezetője kiemelte:„Az MBH Bank használja elsőként a helyi és távoli ügyintézési lehetőséget hibrid formában ötvöző megoldásunkat, amelyet a jövőben a nemzetközi piacokon is be akarunk vezetni”.

A saját eszközzel végzett – mobiltelefonos vagy számítógépes – digitális ügyintézéshez képest ezeknek a digitális kioszkoknak az előnye, hogy a tereket a távoli ügyfélazonosításhoz szükséges optimális világítással, elrendezéssel és a hozzá szükséges sokféle digitális eszközzel is ellátják.