A Niceboy aktuális termékcsaládja a hazai webáruházak egyre szélesedő vezeték nélküli fülhallgató kínálatában jelenik meg, a konkurens nagy márkákhoz képest szolidabb áron.

Niceboy termékcsalád

A cseh gyártó egyszerre három vezeték nélküli okos fülessel – a HIVE Drops, a HIVE Podsie és HIVE Pods2 – lép a magyar piacra. Az eszközök Bluetooth 5.0 adatátvitelt, MaxxBass technológia biztosította hangzást, valamint IPX5-ös vízálló kivitelt kaptak. A fülhallgatók tenyérnyi méretű, USB-C porttal felszerelt töltődobozai pedig azonnali és folyamatos energiaellátással, akár egy teljes napon át is képesek működni.

Kényelmes füldugó, diszkrét viselet

A három új készülék közül a legszofisztikáltabb a Pods 2, amelyet szerkesztőségünknek is volt módja kipróbálni. A dugók formája jól illeszkedik a fülbe, hosszabb időn át is kényelmes, fekete színe pedig diszkrét viseletet biztosít. Az eszközök hatótávolsága 10 méter, sportszerekhez, okosórákhoz vagy vezeték nélküli hangszórókhoz is csatlakoztathatók.

A füles a töltődobozból való kiemelést követően automatikusan elvégzi a párosítást a kívánt okos eszközhöz, így nem igényel külön beállítást a telefonhoz csatlakoztatás. (Ha ez valamiért mégsem sikerül, érintéssel segíthetünk rá.)

A Niceboy beépített mikrofonnal is ellátta a készüléket, ami jól jön a telefonálásnál, így a hívásokat kézi érintés nélkül bonyolíthatjuk le. A fülhallgatón található okos gombok többféle funkciót is ellátnak: érintéssel változtathatjuk a hangerőt, válthatunk a zeneszámok között, továbbá hívásokat is indíthatunk. A készülék üzemideje a feltöltést követően 7 óra, kisméretű töltődobozával azonban akár 35 órán keresztül is használható.

A család további két tagja is képes a hosszabb üzemidőre és az érintés alapú vezérlésre: a HIVE Podsie 3,5 óráig, töltődobozával együtt 15 órán keresztül üzemképes. A Podsie kezelőszerve a fülhallgatón található, így sem a bejövő hívásfogadásához, sem a zeneszámok közötti léptetéshez nem kell elővenni a csatlakoztatott készüléket. A fülhallgató mikrofonja pedig aktív zajszűréssel semlegesíti a környezeti zajokat.

A HIVE Drops üzemideje 3 óra, töltődobozzal 12 órára növelhető. A készülék a hagyományos nyomógombok helyett intuitív érintésvezérléssel működik, és ugyancsak beépített mikrofonnal látták el a vezeték nélküli beszélgetésekhez.

A HIVE fülhallgatócsalád termékei közül a HIVE Pods2 és a HIVE Podsie 16.490 forintért, a HIVE Drops pedig 14.990 forintos fogyasztói áron vásárolható meg az online kiskereskedelemben.

Óriási üzletnek ígérkezik

Európában az egyik legdinamikusabb növekedési potenciált az okos füleseknek jósolják az elemzők. A következő három évben várhatóan évi 3,5 százalékkal bővül majd az okos eszközök piaca a kontinensen. A leggyorsabban az okoshangszórók(10,9%) és az okosfülhallgatók (9,2%)kínálata növekszik. Az utóbbi időben igazi slágertermékké nőtték ki magukat a valóban vezeték nélküli TWS (true wireless stereo) modellek.

Közép- és Kelet Európában 2020-tól évi 3 százalékra becsülik az elemzők a növekedés ütemét, amivel a piac mérete 2023-ra eléri a 91 millió darabot. Az okos eszközök között a régiónkban a legnépszerűbbek az okos fülhallgatók, minden 100 darab okostelefonra 36 pár fülhallgató jut.

Fülhallgatók eladásai kategóriák szerint