A jelenlegi 150-ről 2023-ra közel 300-ra bővülhet a 2017 óta Budapesten működő regionális központ. A társaság éves szinten mintegy 12 milliárd eurónyi beszerzését és a hozzájuk kapcsolódó 1400 fő munkáját a magyar fővárosból irányítja az energiagazdálkodási technológiákat kínáló francia cég.

Schneider Electric

A Schneider Electric két beszerzési központot működtet Európában, ezekből támogatják a vállalat 74 üzemének a beszerzéseit, 25 országban. A nálunk működő központban jelenleg dolgozó 150 fő mintegy 6000 beszállítóval áll kapcsolatban.

A globális beszerzési vezető is Budapestről koordinál

A budapesti regionális beszerzési központ stratégiai jelentőségű, ezt igazolja, hogy idén Daniel W. Bartel, a Schneider Electric globális beszerzési vezetőjének székhelyét is a magyar fővárosba helyezték át, aki ezentúl a magyar központból irányítja a terület egész világra kiterjedő működését.

A társasághoz 2019-ben csatlakozott szakember innovatív módszereket vezetett be a szállítókkal való partnerségi kapcsolatokban, és kidolgozta a cég digitális beszerzési stratégiáját a közvetlen és közvetett beszerzések menedzselésére.

A Schneider Electric 2020 szeptemberében egy kelet-európai beszerzési programot is elindított. A budapesti központ adottságait kihasználva a társaság 2022-ben újabb partnerekkel bővíti régiós beszállítói bázisát.

Nőhet a helyi beszállítók száma

„A leglokálisabb globális vállalatként mindig is arra törekedtünk, hogy szoros együttműködést alakítsunk ki a helyi beszállítókkal, mindenki számára értéket teremtve. Ezt az elvet követjük a kelet-európai régióban is, ahol eddig is erős csapat támogatta a közös munkát, amit a következő években tovább fejlesztünk. Bízunk benne, hogy az intézkedéseinknek köszönhetően még több helyi vállalkozással tudunk majd együtt dolgozni a régióból” – emeli ki a bejelentés kapcsán Dan Bartel.

A Schneider Electric tervei szerint a globális ellátási lánc(GSC) budapesti beszerzési központjában dolgozók számát a jelenlegi 150-ről 2023-ig mintegy 300 főre növelik, a közeljövőben pedig újabb felsővezetők is csatlakoznak a csapathoz.

„A Schneider Electric hazai érdekeltségei fontos szerepet játszanak a vállalat életében. Budapesten található az Energy and Sustainability Services (ESS) üzletágunk régiós központja mintegy 200 munkatárssal, négy üzemünk van az országban, illetve Szigetszentmiklóson található egy szintén regionális feladatokat ellátó, több mint 20 országot kiszolgáló logisztikai központunk, így összesen nagyságrendileg kétezren dolgoznak a magyarországi cégnél” – húzza alá Veres Zsolt, a Schneider Electric Hungária Zrt. vezérigazgatója.

A francia csoport a megoldásaiban energiagazdálkodási technológiákat kínál, egyesíti a teljes életciklust átölelő, a végponttól a felhőig összekötő vezérlőket, szoftvereket és szolgáltatásokat, integrált irányítást kínálva az otthonok, épületek, adatközpontok, az infrastruktúra és a különböző iparágak számára.