Tojásformájú motorizált széket fejlesztett a jó pár más elektromos járművéről ismert Segway-Ninebot. Az S-Pod névre keresztelt új eszköz akár 40 km/h sebességre is képes.

Elektromos mozgószék

Pénteken jelentette be a Segway Ninebot az új járművet, ami mozgásában leginkább egy motoros kerekesszékre emlékeztet – számol be az újdonságról a Business Insider. A fejlesztést a mozivilág inspirálta, ehhez hasonló eszköz először a Jurassic Worldben bukkant fel, amivel körbevitték az embereket a látogatóközpontban.

A fejlesztő cég szerint az S-Pod is ideális közlekedési eszköz lehet a szórakoztató parkokban, a bevásárlóközpontokban, az egyetemek területén, és a repülőtereken.

Egyelőre a prototípus van meg

Vannak, aki egy későbbi Disney animációs filmben a Wall-E-ben felbukkanó lebegő székekkel hasonlítják össze. Egy biztos, a prototípus elkészült, amiről a következő héten Las Vegas-ban nyíló technológiai vásáron rántják le a leplet. A kísérleti modell akár 40 km/h sebességre is képes.

Az S-Pod, mint az eredeti Segway, csak két keréken fut, de kiváló önkiegyensúlyozó rendszerrel rendelkezik – állítják a cég fejlesztői. Nincs szükség arra sem, hogy mint az álló Segway-nél a felhasználó előre- hátradőlve irányítsa az eszközt. A jármű a jobb oldalán lévő kisméretű joystickkel navigálható.

Elektromos mozgószék

Mindezek ellenére az S-Pod még nem kész a kereskedelmi termék. Erre még egy ideig várni kell, ahogy a The Verge tudósítójának elmondták a cégnél, az S-Pod végleges formájában az idei év harmadik negyedévében debütál, és csak ezután, valószínűleg inkább 2021-ben kerül sor a tényleges értékesítésre. A Segway-nél egyelőre a jármű várható árát sem kívánták nyilvánosságra hozni.