Horváth Richárd és Kóté László személyében két új üzletfejlesztési menedzserrel bővítette itteni csapatát a nemzetközi IT disztribútor cég.

Horváth RichárdHorváth Richárd eredeti végzettségét tekintve angol tanár, tolmács és operatőr. Első nagyobb projektje az 1997-ben indult RTL Klubnál az informatikai rendszer kiépítése volt, amire mindössze 3 hét állt rendelkezésre. Ezután a Híradó informatikai hátterét biztosította a következő négy évben.

Az Intel processzorgyártó céghez 2002-ben csatlakozott, az ott eltöltött 15 év alatt többféle pozícióban és országokban kellett bizonyítania. Eleinte a kiskereskedelmi szegmensben dolgozott Magyarországon, Romániában, Szlovéniában és Horvátországban, majd a notebookgyártókkal került közelebbi kapcsolatba. Végül a nagyvállalati szegmensben dolgozott üzletfejlesztési menedzserként.

Emellett Intel szóvivőként 11 éven keresztül segédkezett abban, hogy különböző fórumokon közelebb hozza a technológiai újításokat az emberekhez.

A magyarországi Intel iroda megszűnése után 2017-től a CHS Hungary csapatát erősítette üzletfejlesztési igazgatóként. Ezalatt a 3 év alatt újabb neves gyártókat hozott be a disztribúcióba, és számos hardveres, szoftveres újítást vezetett be.

A TechData-nál üzletfejlesztési menedzserként az IBM csapatot erősíti, ahol az IBM szoftveres megoldásaival foglalkozik.

Multiknál szerezte vezetői tapasztalatait

Kóté LászlóKóté László személyében multinacionális cégeknél szerzett sokéves vezetői tapasztalattal rendelkező szakember csatlakozott ugyancsak üzletfejlesztési menedzserként a Tech Data magyarországi leányvállalatához.

„Az üzleti szegmens minden területén jelentősen erősödik az érdeklődés a különböző digitalizált megoldásokra és szolgáltatásokra, így a partnerhálózat fejlesztése mellett, egyre több igény mutatkozik a Tech Data által nyújtott iparági igényeket kiszolgáló, új generációs technológiákra” – mondja Kóté László, aki a Kodolányi János Egyetemen szerzett diplomát. Több mint 20 évnyi tapasztalattal rendelkezik kereskedelmi és marketing területeken, azon belül is az üzletfejlesztésben.

Jelenlegi váltását megelőzően 2015-től az Microsoft Magyarország Kft.-nél partnerfejlesztéssel foglalkozott, illetve a nagyvállalati szegmensben az értékesítéssel kapcsolatos koordinációs feladatokat látott el.

A CHS Hungary Kft.-nél 2014-ben kereskedelmi igazgató, ezt megelőzően közel 6 évet töltött a Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft.-nél, eleinte különböző beszerzési területeken dolgozott, majd a hálózat marketing vezetője lett. Még korábban az Olympus Hungary Kft. lakossági termékeket értékesítő divízióját vezette.