Februártól Szekeres Balázs információbiztonsági szakember erősíti a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. csapatát.

Szekeres BalázsA szakértő több mint 20 éves IT-biztonsági tapasztalattal rendelkezik, korábban a Nemzeti Hálózatbiztonsági Központnál és az Erste Banknál is dolgozott vezetőként. A QUADRON-nál nemcsak a mérnöki csapat irányításáért, hanem a technológiai szolgáltatások és termékek fejlesztéséért is felel majd, mind a hazai, mind a nemzetközi piacokon egyaránt.

Szekeres Balázs a Könnyűipari Műszaki Főiskolán végzett biztonságtechnikai mérnökként és biztonságszervezőként, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett bankinformatikai szakmérnöki diplomát. Karrierjét az Ernst and Young-nál kezdte vezető tanácsadóként.

Ezután dolgozott többek között a Nemzeti Hálózatbiztonsági Központnál, ahol műszaki igazgatóként részt vett egy kibervédelmi központ (CERT-Hungary) létrehozásában és működtetésében. Pályafutását a NISZ-nél (Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.) folytatta informatikai biztonsági igazgatóként, később pedig az Erste Bank információbiztonsági vezetőjeként felelt a vállalat információ- és kiberbiztonságáért.

A QUADRON-nál a mérnöki csapat vezetése és a technológiai stratégia továbbfejlesztése mellett a területhez kapcsolódó szolgáltatások – például a sérülékenység-vizsgálatok, QSOC és QSOS szolgáltatások -, valamint a termékek és a cég demóközpontjának fejlesztése lesz a fő feladata. Mindezt szoros együttműködésben végzi majd a vállalat tanácsadási üzletágával és annak vezetőjével, Solymos Ákossal. Mivel a magyar cég nemcsak itthon, hanem öt másik országban is aktív, projektjeit nemzetközi szinten is koordinálnia kell majd.