A Google újabb nyolc országban – köztük Magyarországon is – elérhetővé teszi felhőalapú játékstreaming platformját. A Stadia új felhasználói egyhavi ingyenes hozzáférést kapnak a platform prémium szolgáltatásához.

Google játéksteaming platform

Magyarország mellett Csehországban, Lengyelországban, Portugáliában, Romániában, Szlovákiában, Ausztriában és Svájcban is több millió új felhasználó számára nyílik lehetőség arra, hogy kedvenc játékaival letöltés nélkül játszhasson – áll az amerikai társaság közleményében.

A Stadiával a felhasználók könnyebben és gyorsabban érhetik el a jobbnál jobb videojátékokat. A platform használatához nem kellenek új eszközök, a játékok letöltés vagy frissítés nélkül azonnal futnak a meglévő laptopokon, asztali számítógépeken, a rendszerrel kompatibilis telefonokon és táblagépeken, valamint az ismert játékkonzolokon.

Egyhavi ingyenes hozzáférés a prémium csomaghoz

A Stadia platform az újonnan csatlakozó nyolc ország minden felhasználója számára megnyílik a következő 24 órában. A használata is egyszerű, a felhasználók a Gmail fiókjukkal tudnak bejelentkezni a Stadia.com oldalon és regisztrált felhasználóként mindjárt ki is próbálhatják például a Destiny 2 vagy a Super Bomberman R Online játékokat – ingyenesen.

A Stadia minden új felhasználója ugyanis most egy hónapig térítésmentesen kap hozzáférést a platform prémium előfizetési szolgáltatásához, Stadia Pro-hoz, ahol rengeteg játék érhető el. Stadia Pro előfizetéssel minden kiválasztott játék a felhasználóé, mindaddig, amíg a tagsága fennáll. Havonta további térítésmentes játékok kerülnek a platform kínálatába.

Az ingyenes időszak után a 2990 Ft havidíjú prémium előfizetés folytatható, vagy bármikor lemondható. A Stadia áruházban pedig további játékok vásárlására is mód van.