A Magyar Posta mostantól nemcsak a webshopok, hanem más vállalkozások számára is elérhetővé teszi API szolgáltatását, amivel egyszerűbben integrálhatók a céges rendszerekbe az MPL csomagfeladáshoz szükséges modulok. A lehetőséggel eddig a cég UNAS webáruházi rendszert használó ügyfelei élhettek.

Magyar Posta API hozzáférés

Az API alkalmazásprogramozási felületet jelent, ami nem más, mint rendszer- és más programok olyan eljárásainak és használatának a dokumentációja, amelyet más programok is felhasználhatnak. Nyilvános API segítségével anélkül használhatjuk egy programrendszer szolgáltatásait, hogy ismernénk annak belső működését.

Egyszerűbb címiratkitöltés és nyomkövetés

A Posta API szolgáltatása révén a webáruház üzemeltetők számára a csomagok szállításra való előkészítése kényelmesebbé és gyorsabbá válik. A cég csomagszállító egységének az MPL-nek a megfelelő moduljait beintegrálva hatékonyabb a címiratkitöltés, valamint egyszerűbb a csomagok nyomkövetése.

A szolgáltatást elsőként az UNAS Online Kft. integrálta a rendszerébe, így az MPL API-t az UNAS webáruházi vállalatirányítási rendszert használók néhány kattintást követően már igénybe tudják venni. A Magyar Posta a bevezetési szakaszban már közel 60 ezer csomagot kezelt API-n keresztül, a bővülés folyamatos.

Más vállalkozásokkal is számol a Magyar Posta

Az egyébként regisztrációval, de ingyenesen hozzáférhető MPL API-t a cég most már nemcsak a webáruházaknak ajánlja, hanem az ügyviteli és vállalatirányítási rendszereket használó cégek számára is előnyösnek ítéli.

Az alkalmazás segítségével ezek a vállalkozások is közvetlenül össze tudják kötni a saját rendszerüket a postai alkalmazásokkal, hasonlóan, mint a webáruházak. A szolgáltatás révén külső program telepítése nélkül el tudnak végezni minden csomagfeladással kapcsolatos feladatot. A modulok integrációját rövid, pár napos határidővel ígéri a Posta.

Az MPL API használatával az információk kezelése is biztonságosabbá válik, az adatok közvetlenül, az e-mail csatornák elkerülésével cserélődnek. A küldemény nyomkövetése ebben az esetben is gyorsabb, a regisztrált ügyfelek egyszerűen le tudják kérni a csomag útját.