Az otthoni és a hibrid munkavégzést segítő új hardvereszközöket és szoftvermegoldásokat, valamint egy folyadékhűtéses, AI-vezérelt gaming laptopot mutatott be a Lenovo.

3D monitor a home office környezetbe

A gyártó idei kutatása alapján kiderült, hogy a távolból dolgozók és a nemzetközi szintű csapatok munkájának az irányítása az egyik legnagyobb kihívásokkal teli feladat az informatikai vezetők(CIO) számára.

„Az egy kaptafára készült technológiai megoldások már nem életképesek. A munkáltatók és a munkavállalók olyan technológiai eszközöket keresnek, amelyek nemcsak a minimális specifikációs követelményeknek felelnek meg, hanem rugalmasságot és kényelmet nyújtanak, segítve a termelékenységet és az együttműködéseket” – mondja Johnson Jia, a Lenovo Intelligent Devices Group Globális Innovációs Központjának vezető alelnöke.

Szemüveg nélküli 3D monitor – fejlesztőknek is

A tartalomkészítőknél egyre nagyobb az igény a fizikai jelenlét valósághű helyettesítésére és a 3D-s tartalmak létrehozásának úgymond ésszerűsített folyamatára, a 3D-s grafikai tervezéstől a 3D-s játékokon át a 3D-s videókig.

Erre készült a Lenovo a ThinkVision 27 3D monitora, ami egy 27 hüvelykes képernyő, és amely szemüveg nélkül képes megjeleníteni nemcsak a 2D-s hanem a 3D-s képeket is. A kapcsolható tagolású lencse a gördülékeny mozgás érdekében valós idejű szemkövetéssel párosul, amely így természetesebb 3D hatást nyújt.

A termékről kiadott közlemény szerint a 3D monitor jelentősen növelheti a termelékenységet azáltal, hogy csökkenti a 3D rendereléshez szükséges további számítási teljesítmény szükségességét, miközben 2D és 3D módban is egységes felhasználói élményt nyújt.

A 4K minőség precizitása a professzionális kettős 99%-os színpontossággal (DCI-P3, Adobe RGB) kombinálva a monitor a professzionális tartalomkészítőket veszi célba. A 3D monitor két független képet vetít a felhasználó szemére, így mindkét szem kissé más szögből látja a képet.

Ez az eljárás éles sztereólátást és mélységérzékelést biztosít természetes sztereoszkópikus megjelenítésben. A ThinkVision 27 3D monitor beépített hangszórókkal és csatlakozási lehetőségekkel is rendelkezik, beleértve az USB-C dokkolót és a moduláris kameratámogatást, kibővített funkcionalitást és könnyed töltést biztosítva.

A 3D Explorer szoftverrel kombinálva az új 3D monitor egy komplex ökoszisztémát alkot a 3D tartalmak létrehozásához és felhasználásához. A 3D Explorer platform olyan hasznos eszközöket tartalmaz, mint a 3D lejátszó a 3D effektusokkal ellátott videók és fájlok megtekintéséhez.

Támogatja a tervező- és termelékenységi szoftvereket, valamint rendelkezik a fejlesztőknek fontos szoftverfejlesztői csomaggal is, a 3D alkalmazások létrehozatalához.

Hardveres és szoftveres kiegészítők

Az új professzionális fejhallgatókat már a konferenciahívások hibrid világához tervezték – a Microsoft Teams, valamint a Zoom számára tanúsítva és a többi platformhoz optimalizálva. A Lenovo Wired VOIP Headset és a Lenovo Wired ANC Headset Gen 2 egységes formai kialakítású, és, hogy könnyebben használható legyen beépített hívásvezérlő egységgel rendelkezik.

Cserélhető fülkagylói nemcsak a kényelmet, hanem az aktív zajszűrést is támogatják, a környezeti zajok kiszűrésére. Ez utóbbi egyben aktív zajszűrő is, virtuálisan kiküszöböli a zavaró környezeti zajokat.

A fejlesztések során a Lenovo kibővítette az eszközkezelő szoftver a Device Manager képességeit is, beleértve a felhőalapú, érintésmentes gyors telepítési megoldást, amellyel hatékonyabban kezelhető a teljes eszközpark.

A legújabb skálázható fejlesztések közé tartozik a Windows BIOS, az illesztőprogramok és a firmware biztonságosabb távoli beolvasása és frissítése, valamint a teljes flotta központi energiagazdálkodási képességei.

A Lenovo Device Manager fázisokban induló energiagazdálkodási funkciói mostantól kényelmesen, egyetlen oldalra összevonva találhatók. A kezdeti fázisban a Windows PC-k és SmartEdge eszközök kezelése lehetséges. Emellett a Lenovo ThinkPad készülékek esetében bevezették a PeakShift funkciót, amely csúcsidőben automatikusan átkapcsolja az áramot az akkumulátorra.

A következő fázisokban elérhetővé válik a Lenovo Device Manager energiagazdálkodási funkciója is (alvó/hibernációs beállítások konfigurálása) és egy Dashboard widget, amely átfogó, mesterséges intelligencia(AI) alapú energiagazdálkodási megoldást kínál.

A későbbiekben az eszközkezelő a felhasználóknak energiaköltség-megtakarítási jelentést is kínál majd. Az AI képességeket kihasználva a rendszer segít abban, hogy minden eszköz optimális energiagazdálkodási műveletet kapjon.

Itt az első AI-által finomhangolt, folyadékhűtéses gaming laptop

3D monitor a home office környezetbe

Nagyot lépett technikai újításban gaming laptopjainak kínálatában a Lenovo. A Legion 9i az első olyan 16 inches laptop, amely integrált folyadékhűtéses rendszerrel és hardveres AI chip tuninggal rendelkezik. A szénszállal megerősített A-burkolat pedig könnyebbé teszi a készülékeket.

A Legion Coldfront integrált folyadékhűtő rendszer lehetővé teszi, hogy a gép maximum 230 W TDP teljesítményt adjon le, miközben a súlya csupán 2,56 kg. A rendszer a GPU VRAM felett fut, hogy extrém játékmenetek során kezelje a hőt, és bekapcsol, amikor a GPU eléri a 84°C-ot, hogy visszahűtse azt.

Az AI-hangolt, háromventilátoros léghűtő rendszerrel és a 6333 egyedi beszívónyílással párosítva a készülék még a legkimerítőbb játék- és tartalomkészítési munkamenetek során is hűvös marad.

Az egyedi folyadékhűtésből adódó súlytöbblet kompenzálására és befogadására a Lenovo mérnökeinek egy innovatív, új, szénszállal megerősített lemezből készült A-burkolatot kellett tervezniük.

Ez nemcsak súlyt takarít meg, de a gyártási eljárásnak köszönhetően, minden Legion 9i saját, egyedi mintázattal rendelkezik.

A modell új szintre emeli a luxust a gaming laptopok terén. A 13. generációs Intel Corei9-13980HX processzortól kezdve egészen az NVIDIA GeForce RTX 4090 laptop GPU-ig, a készülék akár 64 GB Overclocked 5600Mhz Dual Channel DDR5 RAM vagy a gyors 32 GB Overclocked 6400Mhz DDR5 Dual Channel RAM memóriával kerül piacra.

A Legion 9i extra teljesítménye 16:10-es Lenovo PureSight 3.2K Mini-LED kijelzőn kel életre, 165 Hz-es változó képfrissítési frekvenciával.

A Lenovo LA-2 AI chip Smart FPS funkciója közvetlenül kapcsolódik a kijelzőhöz, hogy nyomon kövesse a másodpercenkénti képkocka sebességet, és automatikusan beállítsa a GPU és a CPU teljesítményét.

Az AI chip szinkronizációs képességei révén a játékosok teljesen belemerülhetnek a képernyőn megjelenő élménybe. A Tobii Horizon szoftver pedig a további elmélyüléshez felszerelés nélküli fejkövetést biztosít.

Erős a készülék akkumulátoros háttere is. Az akkumulátor a mellékelt 330 W-os Slim adapteren vagy a 140 W-os Type-C® Power adapteren keresztül egyaránt tölthető – mindkettőt adja a géphez a gyártó.

A cég bemutatóján jelentették be az új GB700 és GB400 gaming hátizsákokat is, amelyekkel a játékosok választhatnak a vékony dizájn és könnyű mozgathatóság, és az extra tárolóhely között.

A 20 literes GB700 négy ütközővédővel van felszerelve a PC rekeszben és PU bevonatú külsővel az extra védelem érdekében. A fő rekesz teljes mértékben testre szabható. Emellett 12 zseb is található benne – ebből három rejtett a nagyobb biztonság érdekében – a felszerelések, kiegészítők, töltők és további eszközök tárolására.

A Legion új gaming termékei Magyarországon várhatóan 2024 első negyedévében lesznek elérhetők.