Számítógépes kapcsolatot nem igénylő új monitorcsaládot vezet be a piacra az LG Electronics. Az új 31,5 és 27 hüvelykes LG SMART monitorok IPS kijelzővel, beépített távmunka funkciókkal és tartalomkurátori szolgáltatásokkal érkeznek.

LG okosmonitor

A koreai gyártó nem túl egyszerűen megjegyezhető 32SR50F és 27SR50F modellekből álló készülékeinek a különlegessége, hogy használatukhoz nincs szükség számítógépes kapcsolatra.

Valósághű színek erős kontraszt, HDR 10 támogatás jellemzi az eszközöket, amelyek az LG webOS 23 platformjával vannak felszerelve, kényelmes megoldást adva a távoli munkavégzéshez, műsorok, sportközvetítések és zenék streameléséhez.

A 27 hüvelykes modell három oldalán szinte teljesen kávamentes, ami segíti az elmélyülést a képi tartalmakban. A modelleken könnyen elérhetők a különféle streaming alkalmazások.

Amit szórakozásban jut a készülék

A kezdőlapon a felhasználók személyre szabott film-, sorozat-, zeneajánlásokat kaphatnak, a sportrajongók pedig úgynevezett sportkártyákkal követhetik kedvenc csapataik eredményeit és soron következő meccseit.

A beépített platform nemcsak elmenti a felhasználó kedvenc sporteseményeit és csapatait, de értesít a közelgő mérkőzésekről, naprakész menetrendet állít össze a releváns közvetítésekről, és a csapathoz köthető statisztikákat is megjeleníti.

A platformon elérhető az LG Mood Music funkció is, amely személyes DJ-ként a felhasználó zenei preferenciái alapján állít össze lejátszási listákat.

Támogatja a távoli munkavégzést is

Az otthonról dolgozók számára jól jöhet, hogy a monitorokba be van építve az LG Home Office szoftvere. A megoldással gyorsan elérhetők közvetlenül a monitorról a munkát segítő programok: a Microsoft 365 vagy a Google Calendar.

Nagyban könnyíti a munkát, hogy nincs szükség közvetlen számítógépes kapcsolatra. A kijelzőkre ugyanis bármilyen okos eszközön megjelenített tartalom tükrözhető az AirPlay 2 és Miracast funkciókkal.

Az új készülékek akár az okosotthon-központ szerepét is betölthetik: az LG ThinQ Home Hub megoldással a felhasználó egy felületről felügyelheti és vezérelheti az otthoni készülékeit. A ThinQ alkalmazáson keresztül a monitorok csatlakozni tudnak a különböző IoT-kompatibilis háztartási eszközökhöz, hűtőszekrényekhez és mosógépekhez is.

Az új monitorok már novemberben megjelennek, első körben Észak-Amerika, Európa, Ázsia, a Közel-Kelet és Dél-Amerika kulcspiacain.