Július elsejétől Robert Redeleanu tölti be a UPC-t tulajdonló Liberty Global kelet-európai régiójának vezérigazgatói posztját.

Robert RedeleanuRobert Redeleanu 2013-ban csatlakozott a Liberty Globalhoz, ekkor lett a UPC Románia vezérigazgatója, majd a későbbiekben a magyar és a lengyel UPC vállalatok ügyvezető igazgatója.

A kinevezést követően a vállalatcsoport kelet-európai cégeit irányítja majd, egészen a Vodafone tranzakció várható lezárásáig. (A brit mobilszolgáltató a svájci, a magyar,a román és cseh leányvállalatokat szándékozik megvásárolni.) Ezt követően Lengyelországban és Szlovákiában lesz a UPC első embere.

Elődje Erik Tveter, távozik a cégtől. Tveter távozása egybeesik több, eddig általa felügyelt vállalat értékesítésével, köztük a svájci és az osztrák érdekeltség eladásával.

A Liberty Global a világ legnagyobb nemzetközi kábelkommunikációs vállalata, amely 10 európai országban működik Virgin Media, Unitymedia, Telenet és UPC márkaneveken. Tévés, szélessávú internet és vezetékes telefonszolgáltatásának mintegy 21 millió ügyfele van. A Liberty Global 6 millió mobil-előfizetővel rendelkezik, valamint 12 millió ponton elérhető wifi-szolgáltatást nyújt.