A mobilszolgáltató eddigi vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese a cégcsoporton belül frissen létrehozott Vantage Towers Zrt. első számú vezetője lesz.

Budai J. Gergő VodafoneA november 1-jétől indult Vantage Towers Zrt. elnök-vezérigazgatói feladatait látja el a jövőben Budai J. Gergő, aki ezt megelőzően a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesi posztját töltötte be.

Az anyavállalat döntése nyomán a Vodafone Magyarország is új cégbe szervezte ki mobilhálózati infrastruktúráját: a Vantage Towers felel a vállalat passzív hálózati elemeiért – így mintegy 2000 bázisállomásáért és a hozzájuk tartozó egyéb elemekért.

A jogi végzettségű szakember pályafutását egy nemzetközi ügyvédi irodánál kezdte, Budapest mellett Brüsszelben és Washingtonban is dolgozott. Ezt követően öt évig a Pfizer igazgatóságának tagjaként dolgozott Magyarországon, majd később Romániában és Csehországban is.

Karrierjének következő állomása az Invitel volt, ahol a csoportnál 2012-től töltött be vezető tisztségeket, a cégcsoport általános vezérigazgató-helyettese és az igazgatóság tagja volt. A vállalat sikeres értékesítését követően 2017.szeptemberében érkezett a Vodafone-hoz.

Jelenleg ő a mobilszolgáltató igazgatóságának alelnöke is, ezt a pozíciót 2021. február végéig viszi tovább. Budai J. Gergő emellett a Vodafone Magyarország Alapítvány kurátora és a Vodafone Digitális Iskola Program nagykövete is.