Novembertől bankkártya regisztráció nélkül is használható a világ legnagyobb videókölcsönzője. A Netflix nálunk is bevezeti az ajándékkártyás „előfizetést”.

Feltöltőkártyás videókölcsönzés

A hagyományos előfizetéses modellhez képest ebben az esetben a felhasználó meghatározott összeget tölt fel a Netflix fiókjába, és addig használhatja a szolgáltatást, ameddig az összeg fedezi azt.

A ma könyvutalványa

Az újfajta megoldást nemcsak a kártyával megajándékozottak használhatják, hanem a már regisztrált bankkártyás előfizetők is. Aktiválás után ameddig a kártya egyenlege tart, addig a Netflix nem vonja a havidíjat a bankkártyáról.

Az új előfizetők a regisztráció során a böngészőben vagy a mobilapplikáción keresztül is aktiválhatják az ajándékkártyát, a meglévő előfizetéssel rendelkező ügyfelek pedig a böngészőben adhatják hozzá az ajándékkártya tartalmát a fiókjukhoz.

A Netflix ajánlórendszere pedig a felhasználó érdeklődésének megfelelő tartalmakat javasol, de azok kategorizálva, rövid szöveges és mozgóképes ajánlókkal kereshetően is elérhetők.

A feltöltőkártyák három változatban jelennek meg nálunk: 5 000, 15 000 és 50 000 forintos feltöltést vásárolhatunk, a szolgáltatás használatának költsége pedig megegyezik a bankkártyás fizetés során alkalmazott árszabással.

Napi elszámolással működik

Míg bankkártyával teljes hónapokat fizethetünk, az ajándékkártyás rendszerben napi elszámolást alkalmaz a Netflix, így a tartalmak „törthónapban” is elérhetőek. A szolgáltató e-mailt küld, ha fogyóban az egyenleg.

Ezt a megoldást jelenleg már 37 országban használja a Netflix, elterjedtsége földrajzi régiónként változik. A legtöbben a kelet-európai térség országaiban használják, azon belül is a legnépszerűbb Lengyelországban, ahol nem annyira kedvelt a bankkártyás fizetés. Az USA-ban viszont az ottani fizetési gyakorlatnak megfelelően egyáltalán nem terjedt el.

A feltöltős ajándékkártyák nálunk egyre több helyen lesznek elérhetőek, nemcsak szakkereskedésekben, hanem napi szükségleti cikkeket forgalmazó hálózatokban is.