A szoftveróriás Microsoft magyarországi ügyvezetője, Szabó Péter kapta „Az Év Cégvezetője”díjat, a Behaviour Magazin pályázatán kisvállalati kategóriában.

Szabó Péter MicrosoftA díj elnyerését Szabó Péter így kommentálta: „rengeteg kitartás, elszántság és alázat kell ahhoz, hogy valaki jó vezető tudjon lenni a technológiai szektorban, ami elképesztő sebességgel alakul át. Fontos szerepet játszott a folyamatos tanulás, a kollégák és a család támogatása is”.

Szabó Péter több mint két évtizedes, a technológiai és az FMCG szektorban szerzett szakmai múlttal rendelkezik. Nyolc éve került a Microsoft Magyarországhoz, ahol előbb vállalati és partnerkapcsolati üzletágigazgatóként, később a lakossági üzletág régiós igazgatójaként dolgozott. Szabó Péter 2022. július 1-je óta tölti be a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatói posztját.

A díjról

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is ajánlás alapján kerültek be a pályázók a versenybe, amely kis-, közép- és nagyvállalati kategóriában zajlott. Közülük választott ki kategóriánként négy-öt jelöltet a Behaviour Magazin szerkesztősége, egy jelöltről pedig közönségszavazás döntött.

A végleges rangsorról a beadott pályamunkák alapján szakmai zsűri döntött, tagjai: Csorbai Hajnalka, az OPTEN Stratégiai igazgatója, Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója, Keszte Róbert, a magyarországi Continental Csoport országigazgatója és Molontay Patrik, a HumanField Vezető és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója voltak.