Startupok, egyéb vállalkozások, valamint magánszemélyek társadalmi célú digitális megoldásait várja a Vodafone, az alapítványa által frissen létrehozott Digitális Díjra.

Vodafone díjak

Technológiai pályázatot hirdet 15 millió forint összdíjazással a Vodafone Alapítvány. A Digitális Díjra olyan cégek, nonprofit szervezetek és magánszemélyek nevezését várják, akik kész digitális megoldást tudnak kínálni a gyermekeket, a családokat és a nonprofit szervezeteket érintő mindennapi kihívásokra, problémákra – jelentette be Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

A Digitális Gyerekek kategóriában olyan digitális megoldásokkal lehet nevezni, amelyek valamilyen módon segítik, színesítik a gyermekek életét, például a tanulás, az ismeretszerzés, a sportolás vagy az értékes szabadidős programok területén.

A Digitális Családok kategóriában a családok életében felmerülő problémákra – így például a kapcsolattartásra vagy a generációs szakadék leküzdésére – választ adó digitális megoldásokat várnak.

A Digitális Nonprofit Szervezetek kategóriában pedig olyan projektekkel lehet pályázni, amelyek a társadalmi felelősségvállalás bármely területéhez, például az edukációhoz, a környezettudatossághoz vagy az egészségügyhöz kapcsolódnak. Fontos, hogy kész megoldások legyenek, amit a két hónapos nevezési határidő ellenére megvalósíthatónak tartanak a szervezők.

A Vodafone Magyarország Alapítvány 2003 óta működik, ez alatt az idő alatt több mint 1,5milliárd forint támogatást osztott ki civil partnerei között. Az adományozáson túl egyre nagyobb hangsúlyt helyez a mobiltechnológiára épülő társadalmi befektetési programokra.