Az egy hét múlva startoló, az idén már virtuális térbe kényszerülő Las Vegas-i szórakoztató elektronikai show-n(CES) mutatkoznak be az első ilyen készülékek, amelyek fényerőben és kontrasztban jóval erősebbek a hagyományos LCD tévéknél.

LCD tévék piaca

Az eseményen mutatja be először a világ második legnagyobb LCD tévégyártójának számító LG prémium tévé palettájának legújabb darabját a QNED Mini LED televízió családot. Az új készülékek a folyadékkristályos képernyők fényerején és képélességén javítanak látványosan.

Ezekben a készülékekben alkalmazza együtt először a gyártó a kvantumpontos és a NanoCell technológiát, ami rendkívül pontos színvisszaadást tesz lehetővé, míg az élénk és élethű képmegjelenítéshez a fejlett LED háttérvilágítás nyújt jobb kontrasztot és mélyebb feketéket. Az új készülékekben az akár 120 Hz-es képfrissítési frekvencia segíti zökkenőmentesen és természetesen megjeleníteni a mozgásokat.

A Mini LED háttérvilágítás akár 30 ezer apró LED-ből is állhat, ezek közel 2500 olyan zónát alkotnak, amelyek fényereje külön szabályozható. Ennek, valamint a fejlett helyi fényerőszabályozási technológiának köszönhetően a képernyők kiemelkedő csúcsfényességre és 1 000 000: 1 kontrasztarányra képesek.

Az így létrejövő HDR képminőséget pedig rendkívüli kontrasztarány, mélyfeketék, széles színskála, valamint extrém színpontosság jellemzi, ami kell a képek életszerű megjelenítéséhez. A 2021-es termékcsalád 10 új 4K és 8K modellt tartalmaz, amelyek akár 86 hüvelykes méretben is elérhetők lesznek.