Az alkalmazás a ChatGPT technológiával sűríti összefoglaló pontokba a hosszú beszélgetéseket, hogy ne nem veszenek el a fontos részletek.

Új mesterségesintelligencia-alapú funkció a Viberen

A szolgáltatás a csoportos csevegések olvasatlan üzeneteinél tesz jó szolgálatot. a lényeges információkat egy tömör összefoglalóba sűrítse.

A mesterséges intelligencia összefoglalója összegyűjti a csoportos beszélgetések legfontosabb részeit, akár 100 olvasatlan üzenetből is, és egy pillanat alatt tömören, pontokba szedve ismerteti a megbeszélteket a felhasználóval.

A kezdetben csak a csoportos beszélgetésekre összpontosító mesterséges intelligencia összefoglaló funkció a Viber-felhasználók körében legnépszerűbb kommunikációs formát szolgálja majd ki.

A felhasználók összegyűjthetik a legfontosabb információkat, hogy azokra később könnyen hivatkozhassanak. A megoldás kényelmes lehet például azoknak a szülőknek, akiknek a gyerekeik az iskolai vagy sportcsapati eseményeit csoportos beszélgetéseken keresztül kezelik; családtagok számára, akik szerettük születésnapi buliját tervezik, vagy baráti utazások szervezésénél is.

A bevezetés első körében még nem vagyunk bent

Egyszerű a funkciót aktiválni: az olvasatlan üzeneteket tartalmazó csoportos csevegésbe belépő felhasználók felszólítást kapnak, hogy a beszélgetés elmulasztott részeiről készült összefoglaló a rendelkezésükre áll.

Fontos kiemelni, hogy ezek az összefoglalók csak azon felhasználók számára láthatók, akik kimondottan kérik őket, így biztosítva a személyes adatok védelmét és a titoktartást.

A chat-összefoglaló tartalma a felhasználóneveken kívül nem tartalmaz semmilyen azonosítót, így az egyes beszélgetések nem kapcsolhatók össze egyetlen csoporttaggal sem. A Viber emellett nem fér hozzá a beszélgetésekhez és az összefoglalókhoz, illetve nem tárolja azokat a szerverein.

A funkciót fokozatosan vezetik be, első körben az Egyesült Államok, a Fülöp-szigetek, Ukrajna, Japán, Bulgária és Lengyelország felhasználói számára, majd hamarosan további országokban is.

A szolgáltatás iOS és Android rendszereken is egyaránt elérhető, és több mint 50 nyelvet képes megérteni.