Negyedszázad után kilép a technológiai multik alkalmazotti világából a kommunikációs szakma jól ismert szereplője, Suba János.

Suba János VodafoneA szakember lapunknak elmondta, hogy a Mindshare nemzetközi médiaügynökséggel együttműködve saját kommunikációs vállalkozást indít. A “Content Value PR Management” néven alakuló cég natív online és közösségi média PR tartalmak gyártására és terjesztésére szakosodik.

A vállalkozás specialitása a munkáltatói- és a felsővezetői személyes márkaépítés. Egyedi, személyre szabott online és közösségi média PR megjelenéseket és “kézműves”, azaz igényes, minden betűt és másodpercet ellenőrző, garantált láthatóságú PR kampányokat alkot és szervez.

„A PR jövőjét nem a Tiktokban és nem a podcastban látom – ezek csak eszközök -, hanem a minőségi és ellenőrzött tartalomban, amire ma senkinek sincs ideje, sem energiája, sem képzettsége, sem a PR-esnek, sem az újságírónak, így ebben a piaci résben látok fantáziát” – nyilatkozta a digitrendi.hu-nak Suba János.

A kommunikációs szakember a diplomáját a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem külkereskedelmi szakán szerezte. Pályafutását a Hungexpo-Publicis Reklámügynökség kreatív igazgatójaként kezdte.

Negyedszázados karrierjének további állomásai távközlési multik hazai leánycégeinek vállalati kommunikációs vezetői posztjaihoz kötődtek. Elsőként a Westel Rádiótelefon Kft.(06-60) kommunikációs igazgatója lett.

Aztán dolgozott az első magyarországi személyhívó, az EasyCall kommunikációs vezetőjeként, majd irányította a Pannon GSM kommunikációját. Innen lépett tovább hasonló pozícióban a Vodafone Magyarországhoz, ami időközben a legnagyobb magyar tulajdonú távközlési csoporthoz került.

Kérdeztük a mostani távozásának az okairól, de erről nem kívánt nyilatkozni.