Nyers Balázs személyében új operatív vezetőt neveztek ki az SAP magyar fejlesztőközpontjának, az SAP Labs Hungary-nek az élére. A szakember 2007 óta dolgozik a cégnél.

Nyers Balázs SAPA közgazdász végzettségű, vezetés-szervezési diplomával és üzleti tolmács képzettséggel is rendelkező Nyers Balázs 13 évvel ezelőtt support engineerként kezdte meg pályáját az SAP-nál. Ezt követően több terméktámogatási csoportot vezetett, kinevezése előtt pedig az SAP Labs Hungary egyik legnagyobb létszámú részlegét, a vállalat zászlóshajóját jelentő S/4HANA felhőszolgáltatásokon dolgozó csapatát irányította.

Új pozíciójában COO-ként (Chief Operating Officer) a fejlesztőközpont operatív és stratégiai ügyeit menedzseli, és Markus Hilkennek, a hazai fejlesztőközpont vezetőjének számol be az eredményekről. A szakember ösztönzőprogramok kidolgozásán, és egy átfogó toborzási és employer branding stratégia megújításán is dolgozik majd. Emellett az egyetemekkel és szakmai szervezetekkel való kapcsolattartás, szakmai rendezvények és más kezdeményezések összefogása, valamint globális projektek irányítása is a feladatai közé tartozik.

A 71 százalékban Y generációs szakembereket foglalkoztató multikulturális budapesti fejlesztőközpont kiemelt lokáció az SAP globális hálózatában. A terméktámogatással és üzemeltetéssel foglalkozó kollégák európai, közel-keleti és afrikai, a fejlesztők pedig globális ügyfeleknek dolgoznak.

A magyarországi központ a teljes termék- és szolgáltatás életciklust lefedi tevékenységével. Mintegy 230-an a termékportfólióhoz tartozó megoldások fejlesztésével, 350-en terméktámogatással, 80-an szoftver-karbantartással, 290-en pedig felhőszolgáltatások üzemeltetésével foglalkoznak.

Idén indult ötödik pillérként a Cloud Services terület, amelyet az üzleti célú utazások tervezésére, lebonyolítására és adminisztrálására szolgáló SAP Concur támogatói csapata, a Concur Global Services Team képvisel. Ennek a területnek és a szakmai csapatnak a vezetését veszi át Nyers Balázs elődje, Magyar-Zimmerman Nicholas, aki a Concur megoldás magyarországi piaci pozicionálásán dolgozik majd.