Az OPEX Corp. a dokumentum-, posta- és raktárautomatizálási megoldások meghatározó szállítója partnerségre lépett a magyar Advanced Robotics Zrt.-vel. Innovatív raktárautomatizálási rendszeréből hármat is telepítenek jövőre egy magyar cégnél.

A hazai logisztikai robotintegrátor cég lesz az első ilyen partnere az amerikai cégnek Európában, egyedi engedélyt szerezve a Perfect Pick, „áru-a-személyhez elvű automatizált tárolási és visszakereső rendszer (AS/RS), valamint a Sure Sort, szortírozó megoldás” értékesítésére.

A kis helyigényű Perfect Pick kihasználja a raktár belmagasságát, növelve az áteresztőképességet, és a hatékonyságot.

„Kisebb helyigénye mellett a Perfect Pick intelligens, vezeték nélküli iBOT™ robotokat is tartalmaz, amelyek más hasonló rendszereknél hatékonyan férnek hozzá a készlethez egyetlen folyosón, és óránként akár 1000 duál-ciklussal képesek körbejárni a tárolóállványt” – mondja Németh Attila, az Advanced Robotics vezérigazgatója.

Az OPEX Sure Sort pedig költséghatékony megoldás kis tételek automatizált válogatására, csökkentve az áruk megfogásának a számát. A rendszer olyan kereskedőknek optimális, amelyek költséghatékony és pontos rendeléskezelést, csomagválogatást és visszáru kezelést igényelnek.